Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Temmuz '06

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Duygularımız, ruhumuz ve isteklerimiz

Günümüzde iletişim deyince aklımıza nedense telefon, bilgisayar gibi araçlar geliyor. Aslında iletişim insanların birbirini anlaması, doğru ilişkiler kurabilmesi için yüzyüzekonuşmaktır. Telefonda konuştuğunuz insanın duygularını ne kadar anlayabilirsiniz? Ya da bilgisayarda konuştuğunuz insanı ne kadar tanırsınız?

Ben, günümüz ne kadar teknoloji çağı olsada, iletişimin yüzyüze olmasından yanayım. Karşılıklı konuşma sırasında karşınızda ki insanın söyledikleri haricinde, birde vücut diliyle söylediklerini görürsünüz. Tabiki telefon ve bilgisayarda hayatımızda önemli.. Ama daha önceden tanıyıpbildiğiniz insanlarla iletişim kurmak için gerekli diye düşünüyorum.

Duygularınızı telefona, bilgisayara ne oranda yansıtabilirsiniz? sevincinizi, üzüntünüzü, kızgınlığınızı... söyleyin yansıtabilirmisiniz?

Benim hayatım paylaşmak üzerine kurulu. Ben duygularımı paylaşmadığım sürece ben olamam. Duyguları paylaşmanın en önemli yolu iletişimdir. İletişim kopukluğu yaşadığınız bir insanla ne kadar bir arada olursunuz? Eşinizle yaşadığınız ilişkide iletişim kopukluğu sizi etkilemez mi? Ben etkilenirim. Düşünsenizeevlisiniz ve eşinizle konuşamıyorsunuz. Paylaşacak hiçbir ortak nokta bulamıyorsunuz. Eşinize karşı gün geçtikçe ilginiz azalmaz mı? Kendinize yeni hobiler, yeni odak noktaları bulmaya çalışmaz mısınız? Ya da eşinize sürekli bu durumu düzeltmek içinkonuşmaya çalışmaz mısınız?Konuşarak çözümlemeye çalıştığınız bu iletişim sorununu telefon yada bilgisayarla halledebilir misiniz? Hayır dediğinizi duyar gibiyim.

İnsanların en önemli egoları duygularıdır. Duyguları okşanmadığı zaman hırçınlaşırlar. Güzel bir söz tüm kırgınlıkları bitirmeye yezmez mi? Duygular ruh ile birbirine öyle bağlıdır ki... Ruha dokunmak karşınızda ki kişinin tüm benliğine sahip olmak gibidir. Çevremizde hep duyarız ruh ikizi olmak diye.

Kişiler kendilerini ne kadar mantıklı olarak görürlerse görsünler duygular her zaman ağır basar. Hiçmi mantığınıza uymayan işler yapmadınız. Duygular ile yapılan işler her zaman daha keyif vericidir. İstediğiniz için yaparsınız ve yaptığınızdan haz duyarsınız.

Benim isteklerim genelde duygusallıkla ilgil olmuştur. Duygularım, ruhum doyduğu zaman tam anlamı ile mutlu olurum. Ya sizler? Ruhunuzun doymasını istemez misiniz? O zaman en yakınınızdan başlayarak çevrenizdeki insanlara sizin için önemli olan ayrıntıları anlatın. Beklentilerinizi, size nasıl davranırlarsa mutlu olacağınızı. Sakın olumsuz bir tepki alsanız bile vazgeçmeyin. İnanın sonunda kazanacaksınız.

Mesela eşiniz ile başlayın. Sizinle konuşmasını, kendi duygularını anlatmasını, beklentilerini paylaşmasını isteyin. Size nasıl davranırsa mutlu olacağınızı söyleyin. Denemekten ne çıkar. Hadi deneyin.

Benim ruhuma dokunulursa, duygularım okşanırsa mutlu olurum. O zaman dünyanın hiçbir sıkıntısı, derdi önemli gelmez. Herşeyi yapacak gücü bulurum kendimde.İç huzuru bulmak ruhun huzura kavuşması değilmi?

Hayat duygular, ruh ve insanların karşılıklı iletişimi üzerine kuruludur. İnsan olmanınfarkı duygu ve düşüncelerolduğuna göre insanca yaşayalım. Duygularımızla, ruhumuzla yaşayalım ki hayatın anlamı olsun.

 
Toplam blog
: 60
: 2933
Kayıt tarihi
: 30.06.06
 
 

Memur olduğum için Türkiyenin çeşitli illerini gezmekteyim. Yaşamı seven, hayatını daima daha iyi ya..