Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Şubat '07

 
Kategori
Sevgililer Günü
 

Aşkın cennetindeki öz eşler

Aşkın cennetindeki öz eşler
 


Aşk bu üç harf; ne kadar sihirli değilmi? Kalbinin heyecanla çarpması,çoşkunun sardığı enerjik bir beden ve ruh hali.. Sınırsız güç kazandıran kıpırtılar..Her soruna çözülebilir gözüyle bakmak..Tüm vücuda akan ılık, ılık duyguların, sonsuz hareketliliği..

Aşkı anlatmaktan çok, yaşamak ve yaşatmak gerekir..Aşk sonsuza kadar yudumlanacak, bir hayat içeceğidir..İşte bu sebeple insanlar aşkı arar..Yanı başındaki o eşsiz insana, sevgi sözcükleri ile kurulumuş bir taht vaad eder.
.
Ne yazık ki, aşk çok fazla konaklamaz,yerine sevgi gibi sağlam bir güç bırakır.. Ama çoğu insan, her ne kadar sevgi, aşktan da önemli demiş olsa da,yine de o heyecanı eskisi gibi yaşamadığından,hep birşeyler eksik kalır. İşte hikayesi;

Yaşamın amacını ve kendini gerçekleştirmeyi planlayan aşık, binlerce duygu basamaklarından geçer.. Aşk, bu basamakların her birine bir işaret bırakmıştır..

Cesaret,mutluluk,sevinç,neşe veya kıskançlık,kuşku,hüzün,hayal kırıklığı gibi,eğer dikkatli adım atmazsa, basamakların ''kıskançlık'' işaretine basabilir veya ''mutluluk'' işaretinin üzerinden atlayarak yol alabilir..

Aşk'ın biraz, gizemli bir kokusu vardır,''mistik''tir ..Metafiziğin bilinmeyen kollarında, uykuyu sever aşık..Aşk ise bu bilinmezciliğinden hoşnuttur.

Çünkü onu bilinmez yapan varlığıdır. Ve amacı, uyku vermek hiç değildir. Bilhassa aşıkları sever,çünkü aşıklar;kendi sevdalarında erimiş,''biz'' olmuşlardır.

Onlar sonsuzluğun kanatlarında uçmaktadırlar..Aşk onları alır, kendi cennetine götürür cennetin kapısında ''Öz eşler'' yazmaktadır.

Bir müddet daha kalır, aşk yaşayanların yanında. Ama huysuzlanır. Yavaş yavaş gitmek ister,o kıpırtıları yavaş, yavaş çeker aşık olandan.Eğer kıskançlık bürümüş ve kavgalar başlamışsa, çiftler arasında,hemen hiç umulmadık bir rüzgar savurur .

Öyle bir rüzgardır ki, geriye acı bırakır, canı acır kişilerin.Yağmur gibi yaşlar akar gözlerden, ama aşkın umurunda değildir. Başını döndürür uykuda olanlara .

Fısıldar kulaklarına,size bir armağan bırakmak istiyorum Öyle bir armağan ki,yeni canlar dünyaya gelsin ,yeni umutlar yeşersin ..

Aşkın tek armağanı, dünyanın sonuna kadar, insanı güçlü kılan ve güç veren, sevgiden başka birşey değildir..

Sonra gülümser ve hafif hafif uzaklaşır. Beyaz bir tüy, süzüle, süzüle iner gökyüzünden... Cennetteki, öz eşler'den sevgililere,sevenlere selamdır..

Öz eşlerinizi bulmanız ''Biz'' demeniz, dileklerimle ..

 
Toplam blog
: 113
: 5180
Kayıt tarihi
: 11.09.06
 
 

Kişisel gelişimde, düşüncelerin kullanımını sanat gibi gördüğümden, 1986yılından itibaren çok sevdiğ..