Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ağustos '08

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Aşkın simyası

Aşkın simyası
 

Aşk aşkın olanadır.


Aşk, aşkın olanadır. Sevginin iki kişi arasındaki en saf haline aşk denir. Bundan dolayı aşkın rengi berraktır. Bu berraklık gökyüzündeki güneşin sudaki yansımasını gösterebildiği kadar güçlüdür. Belkide gökyüzünün bağrındaki güneşi berrak suda göstern aşkın mucizesidir. Bunun için aşk ve mucize çoğu zaman eş anlamda kullanılan iki yoldaştır.

Aşıklar bu suyun berraklığını, bu güneşin ışığını parlattıkları sürece mucize devam eder, büyü bozulmaz......bozulmaması gererkir. Vucudumuzdaki tüm hücrelerin aynı isteğe, aynı kişiye, aynı duyguya yönelmesidir aşk. Aşk SİMYANIN dönüştürme gücüne sahiptir. Eylemlerin eşiğini hassaslaştıran, kalbin duyarlılığını artıran bir iksirdir aşk.

Aşkın gücü kalbin gücünden kaynaklanır. Kalp dış dünyanın gerçekliğine duygu rengini veren karışımın ta kendisir.

Aşk insanı bir çocuğun hayret ve merak duygusana sahip kılar. Çocuğun kokusundan çocuğun cildindeki saflık, bakışlarındaki masumiyet ve ağlamsındaki temizlik vardır. Yenidoğanın dünyaya geldiğindeki tutma refkleksiyle tutunmak gerekir aşka öyle tutmalı hiç bırakmamalı onu. Bir annenin içtenliğindeki şefkatla yaklaşmalı aşka. Her türlü eleştirel düşünceden sıyrılarak yaratıcılık geliştirilmeli. Aşk toleranstır. Bireyin yanlışlarını doğrulayıcı bir tolere mekanizması vardır aşkın o tanımsız tanımında.

 
Toplam blog
: 10
: 3730
Kayıt tarihi
: 13.08.08
 
 

Marmara üniversitesi okul öncesi öğretmenliği ABD' da doktora (PHD)yapıyorum. Çocuk eğitimi, Aile eğ..