Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mayıs '12

 
Kategori
Anneler Günü
 

Aşkların en güzeli 'Anne Sevgisi'

Aşkların en güzeli  'Anne Sevgisi'
 

Bir zamanlar anneme tvde izlediği tüm kadın programları ve her türlü drama göz yaşı dökmesini eleştirirken giderek onun tepkilerini vermeye basladımı farkettim. 

Bu anneler gününde de annemden kilometrelerce uzakta olmamın ve özlemimin etkisiyle Profilonun  dayanıklı ev aletleri için dizi tadında damardan damardan yaptıgı ve göz yaşlarına hakım olamadıgım  anneler günü reklamı ve o her dinlediğimde beni gözyaslarına bogan reklam müziğinin sözleri hala aklımda. 

Uykusuz gecelere
Yemicem işte’sine
ilk aşkın kederine
Bir tek onlar dayanır

Sınavın  stresine
Gömleğin kirlisine
Arkadaş davetine
Bir tek onlar dayanır


Her insan dayanamaz
Anne kalbi dayanır
Herşeye dayanırda
Onlara dayanamaz

Bir tek onlar dayanır
Bir tek onlar dayanır 

Anne kız ilişkisini ve beraber gecen o süreci okadar güzel yansıtılmıskı dizi tadında izlediğim bu reklamda mekan zaman ne olursa olsun göz yaşlarıma hakım olamıyorum ve hala her dınlediğimde duygulanıyorum. 

Her nedense yanımızdayken degerini bilemediğimiz naz yapmaktan  kaprislerden  isyankarlıklarımızdan vazgecmediğimiz ve herseye ragmen bizi oldugumuz gibi karsılıksız ve cıkarsız seven aillerimizin degerini onlardan uzak kaldıgımızda anlıyoruz yada bazen hiç anlayamıyoruz. 

Annelik içgüdüsü bir kadına bagıslanmıs en muazzam hediye olsa gerek yaşamadan tam anlamıyla anlasılmayan. 

Anneler gününe özel tüylerimi diken diken eden iki hikayeyi sizinle paylasmak istedim Annelik içgüdüsünün ne mucizevi bir his oldugunu bir nebzede olsa anlamak adına. 

Gecmişte okudugum ve hala kalımda olan o haber , 

Avustralya’da Kate Ogg adlı kadın ikiz bebek dünyaya getirmişti. 27 haftalık olarak dünyaya gelen bebeklerden Emily sağlıklıydı.

Fakat sadece 900 gram ağırlığında doğan Jamie, doktorların tüm çabalarına rağmen nefes almıyordu.

Sonunda doktorlar “Oğlunuzu kurtaramadık” dedi. Annesi minik Jamie ile vedalaşmak istedi.

Anne gözyaşları içinde 9 ay karnında taşıdığı Jamie’ye 2 saat boyunca sarıldı, onunla konuştu öpüp okşadı. Bu uzun veda mucizeyle sonuçlandı. 2 saatin sonunda Jamie nefes almaya başladı.
ve ona ‘Kanguru bakımı’ uyguladı
Anne sütü verildiğinde de bebek ağlayarak yaşama döndü. Şimdi 5 aylık olan Jamie son derece sağlıklı. Annelerin bebeklerini çıplak bedenlerine yaslayarak sıcak tutmasına ‘kanguru bakımı’ deniyor.’

Ve yine okudugumda tüylerimi diken diken eden müthiş bir annelik iç güdüsü bilgisi, 

Ahtapotun Anneliği; 

‘ Ahtapotun anneliği hiçbir canlının anneliğine benzemez. Ahtapotlar yasamları boyunca sadece birkez eşlesirler. Dişi Ahtapot çiftlesmeden sonra bir oyuk bularak oraya yerlesir.

Yumurtlamaya baslar ve yumurlama işlemi bittikten sonra kuluckaya yatar.

Her ne pahasına olursa olsun yuvasını terketmez, yavrular yumurtada cıkmadan aclıga dayanamazsa birkac kolunu yer ve bu sekilde tüm yavrular yumurtadan cıkıncaya kadar hayatta kalır ve 5 ay boyunca yumurtaları korur. Ancak uzun süren kulucka dönemi onu ac ve bitkin bırakır ve bu fedakarlıgın sonunda yavruları hayata merhaba dedıgınde kendısı de hayata veda eder.

Bu yüzdendir ki hiçbir dişi ahtapot yavrularının büyüdüğünü göremez.’

Bu gercegi öğrendikten sonra siz ahtapot yermısınız bilmem ama benim en keyıf aldıgım meze oldugu halde, artık bırakın yemeyi masada görmeye bile dayanamayacagım bir gercek. 

Dedim ya annelik iç güdüsü mucizevi bir duygu, kadına ve dogadaki tüm diğer dişilere bagıslanmıs en güzel hediye bence. 

Bazılarıyla dogustan sanslıdır demiştim . 

İşte bende o dogustan sanslı olanlardanım , gözlerimi actıgımda sıcaklıgını hisettiğim bir anneye sahip oldugum her anımda hastalandıgımda sabahlara kadar basımda gözyası dokerek bekleyen bır annem oldugu ıcın, koca kız oldugum halde en ufak bır rahatsızlıgımda 3 yasımda nasıl davranıyorsa hala aynı sekilde davrandıgı, kaygılandıgı sabah 7 deki ilaç saatimi alarm kurmaksızın buyuk bır sorumlulukla uyanarak 1 dakika bile geciktirmeden bana içirdiği için,

böyle bir aileye, böyle bir anneye sahip oldugum için, yüregındeki o naifliği, o duygusallıgı, o şefkati o merhameti, o vicdanı, o insan sevgisini yüreğime yerlestirdiği ve bir annenin cocuguna vereceği tüm güzel duyguları bana,bize verdiği için. 

Dogustan sanslı olanlardanım, senin gibi bir anneye sahip oldugum için. 

Bu Pazar gününde yanında olamasamda sevgiyle kucakladıgım özlemle andıgım canım annem, iyi varsın iyiki annemsin. 

Anneler günün kutlu olsun, yüzündeki o tatlı tebessüm hiç eksik olmasın.

 

 
Toplam blog
: 58
: 3499
Kayıt tarihi
: 16.11.10
 
 

Mersin Üniversitesi Turizm Otelcilik Konaklama işletmeciliği mezunuyum. ..