Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Eylül '09

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Aşkların en güzeli (1)

Aşkların en güzeli (1)
 

Mutluluğun Resmidir


Bazı mutluluklar vardır. Hiç bitmesini istemezsin herşey toz pembeyken. Güzel kalsın istersin. Hep yanında olmasını istersin. Ama hayat bu. Bir gün güzel bir gün acılarla dolu. Birileri hayatımıza girer, bize farklı duygular bırakırlar. Mutluluklar hiçbir zaman uzun değildir. Belki de kısa olduğu için adını mutluluk koymuşlar ya. Birilerin veya bir şeylerin hasreti olmasa kavuşmanın hazzını nasıl yaşardı insan.

Hayatımıza giren insanların sayısını bilemeyiz ama bazıları vardır ki çok özeldir. Bizimle birlikte büyür içimizde.Belki o kadar da büyük değildir. Biz büyütmüşüzdür. Biz yüceltmişizdir kalbimizde. Sonra hayatımızdan çeker gider. Bu hep böyle olmuştur ve her güzellik gibi buda kısa sürmüştür. Önemli olan bu yaşananlardan kendimize hep olumlu bir pay çıkarmak değil midir ki..?

Biz hiç unutamayacağız sanırız. Kalbimizde hep bu acıyla yaşayacağız deriz kendi kendimize. Geçen zamandan ümitsiz yaşarız geri kalan zamanımızı. Oysa zamanı o an çok hafife alırız. Zamanın bize neler getireceğini tahmin bile edemeyiz. Aslında bir nebze unutamayız, hayalimizin bir köşesinde hatıra olarak kalır. Bu unutmak o unutmak değildir. Artık hayaldir o sadece hayal. Bazen bir resimde bazen eski bir kokuda yaşarız o anı ve sadece o an yine yaşarız ayrılığın acısını. Biz vazgeçemeyeceğiz sanırız. Ama insan bir gün her kes den, her şeyden vazgeçer. Sonraki zamanlarda hayatımıza giren kişiliklerin kalbinde yer etmeyeceğini sanırız. Takıntı dır bu insanın içinde. Önyargıdır. Sonra yine biri çıkar karşına. Belki hemen belki yıllar sonra ama mutlaka çıkar karşına. Hani derler ya insanın karşısına üç fırsat çıkar. Başkası yoktur diye. Gülüp geçerim ben bu söze. Oysa insanın önüne milyonlarcası çıkar. Ve insan 999.999 unu bile değerlendirmese bile 1.000.000. uncusu onu mutlu etmeye yeter de artar bile. Şimdi hayat içerisinde yaptıklarımız hatalara üzülmek için ne kadar vaktimiz var. Boş verin geçmişi. Bir gün bir yerlerde sizi bekleyen ufak mutluluklar mutlaka vardır. Önemli olan da bu ya. Ufak şeylerden mutlu olmak. Hayatın güzellikleri sizi mutlaka bulacaktır.

 
Toplam blog
: 11
: 776
Kayıt tarihi
: 10.09.09
 
 

15 Şubat 1983 gecesi; Çankırı'nın şirin ama bir o kadar da korkutucu kasabası olan Yaylakent'te düny..