Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Şubat '11

 
Kategori
Anılar
 

Askoroz Deresi IV. bölüm

Askoroz Deresi IV. bölüm
 

Elmalı Köyünden Yiğitler Köyünün görünümü


4. Bir dilekçenin düşündürdükleri  

Saygıdeğer okurlarım, Askoroz vadisinde bulunan iki belde ve yaklaşık 30 köyün duyarlı insanları, değerli hemşerilerim! Salarha bölgesinde yaşayıp da, Çaykent Beldesi’nin Rize merkez Belediyesi’ne tahsis ettiği Yolveren’deki çöplükten etkilenen Taşköprü, Kömürcüler, Muradiye Beldesi, Kasarcılar, Yiğitler, Yenikasarcılar, Melekköy, Kireçhane, Kocatepe, Kırklartepesi, Yemişlik, Elmalı, Erenköy, Ünalan, Çaybaşı, Karayemiş, Çimenli, Ambarlık, Yeşildere, Andon, Karasu, Küçükçayır, Güzelyurt köylerine seslenmek istiyorum. Bu yazımla birlikte dördüncüsü ve devamı gelecek yazı dizisini durduk yerde kaleme aldığımı sanmayın. Yazı dizisinin başlamasına haklı ve tutarlı gerekçe oluşturan bilimsel nedenlerim yanında, 12. 01. 2011 tarihinde Çaykent Belde Başkanı’na yazdığım ve şu ana kadar henüz cevap alamadığım aşağıda tam metnini bilgilerinize sunduğum dilekçem de var. Halen Çaykent Beldesi’ne bitişik Yiğitler Köyü nüfusuna kayıtlı, bölgenin bir bireyi olarak 15 gün içerisinde cevap verilmesi gereken yasal bilgi isteme hakkımı kullanarak yazdığım ve yanıt alamadığım dilekçemi değerlendirmelerinize sunuyorum. Her ne kadar cevap vermeme nedeni olarak nüfus kimlik numaramı yazmamam, 25269 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu’na göre haklı gerekçe gösterilse de, Sayın Mehmet Kazancı gayrı resmi de olsa bir cevap yazma nezaketi göstermeliydi diye düşünüyorum. Belediye’nin yanlış uygulamalarıyla ilgili yazdığım eleştirel üç yazıya da cevap vermeyerek, tepkisiz kalmasını da hatasını onayladığı anlamında değerlendiriyor, sözlerimi “Sükût ikrardan gelir” atalar sözü ile bağlıyorum. 

Sayın Başkan,

Şirin Rize'mizin cennet bir mesire yeri olan Askoroz deresi vadisi, aynı zamanda bakanlıkça kabul edilen bir turizm bölgesidir. Bu olağanüstü güzellikler yalnız orda yaşayanların değil, oradan göçüp başka şehirlerde yaşayanların da öz değeridir. Hatta bazı değerler var ki, bunların arasında sit alanı ilan edilmiş doğal güzellikler de var, tüm insanlığın ortak malı kabul edilmektedir. Bu nedenle başkanlığını yürüttüğünüz belediyenizin yetki sınırları içindeki çevre deformasyonu, zaman zaman ziyaret ettiğimiz biz gurbetçilerin de sorunu olmaktadır.
Bu yaz iki kez ziyaret etme şerefine eriştiğim bölgemizle ilgili dikkatimi çeken en önemli husus, Salarhaspor futbol sahası yanı başında yer alan ve iğrenç kokusuyla yoldan geçenleri rahatsız eden çöp dağı olmuştur. Yürürlüğe giren yeni belediyeler kanununa göre, çöp sorunlarının çözümlenmesinde esas merciin Anakent mi yoksa belde belediyesi mi olup olmadığını bilemiyorum. Hazırlamakta olduğum bölgemizle ilgili bir yazıya kaynak olması için konu hakkında ayrıntılı bilgi verilmesini önemle rica ediyorum.
Ayrıca Askoroz deresinin bir tünelle Güneysu (Potomya) deresine bağlanacağı şeklinde bir duyum aldım. Bu duyumda gerçek payının olup olmadığı hakkında da bilgilerinizi bekliyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum.
 

Devam edecek… 

İstanbul, 28. 02. 2011 Pazartesi 


Hızır Kabil 

 
Toplam blog
: 72
: 1140
Kayıt tarihi
: 09.12.07
 
 

Rize merkez ilçeye bağlı Yiğitler Köyünde doğdum. Lise bitinceye kadar ilk gençlik yıllarımı geçird..