Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Kasım '08

 
Kategori
Futbol
 

Aslan ininden belli olur

Aslan ininden belli olur
 

Galatasaray’ın iç saha maçlarını yorumlarken söylenebilecekler üç aşağı beş yukarı aynı oluyordu. Yıldızlar oynadı ve işi bitirdi demek, Sami Yen’deki maçları yorumlamak için yeter de artardı bile. Büyükşehir Belediye takımı da, bu filmi çokça izlemiş olacak ki, özellikle ilk yarıda, nasıl olsa ya bunlardan biri çıkar da atar, diye düşünerek Galatasaray’a karşı oynamayıp, oynar gibi yaptılar.

Oysa perdede çok farklı bir film vardı. Bir türlü hikayesini yakalayamadığınız, içinizi sıkan, akmayan bir film izler gibiydik. Zaten maçtan çok, Servet’in korku filmlerindeki yamyamları hatırlatan maskeli hali ve Galatasaray’ın beyaz şort ve konçlarla tamamlanmış, sarı kırmızı parçalı formasının güzelliği ile ilgiliydik. İlk perdedeki en çetin mücadeleler, hafta içinde, hoca beni yanlış yerde oynatıyor, kaleden uzak Baros gol mu atarmış diyen çek golcü ile, Büyükşehir’in defans adamı Mahmut arasındaydı. Hatta bir penaltı pozisyonunda, hakem Baros’un rolünü pek beğenmemiş olacak ki, kendisine sarı kartı çaktı.

Soyunma odasına gitmeye beş kala, nasıl olduysa bu kez Galatasaray yan toptan gol buldu. Adam paylaşımı hatası yapan Büyükşehir Belediye takımı, golü yedikleri yetmiyormuş gibi, Vebbe, Erman ve Serhat’ın varlık gösterememesi ve İbrahim Akın’ın da sahada cismen olmamasıyla karşılık da veremediler. Akılda kalan en temiz gol pozisyonunu 71. dakikada Erman’la bulmamalarına rağmen, top kaleye girmeyince pozisyonun da bir manası kalmadı.

Arda, 78. dakikada sol kanatta attığı depar sonrasında bir anda kendini yerde buldu. Ancak bu kez onu durduran, rakipleri değil de kalbiydi. Son zamanlarda sahalarda görmeye başladığımız kalp sorunlarının Arda ve diğer topçu arkadaşlarımızdan uzak durmasına duacıyız. Temposu düşük bir mücadelede bu sorunun ortaya çıkması, Arda’nın ne kadar yorgun olduğunun bir göstergesi. Arda’nın yerine oyuna giren Mehmet Topal’ın nükseden sakatlığı da canları sıktı.

Tatsız maçı ballandıran Lincoln’un, Copa Cabana plajlarında atılan gollere benzeyen golüydü. Fark yedikleri maçta da iyi oynayan Lincoln, bu sezon yakaladığı istikrarlı oyununa devam etti.

İç saha maçlarını kazanan takımlara şampiyonluk kupasının yarısını veriyorlarsa, Galatasaray bu yarım kupayı kesin alır. Kupanın diğer yarısını nasıl yapar da alır onu pek bilemiyorum.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 47
: 991
Kayıt tarihi
: 10.10.08
 
 

1980 İstanbul doğumluyum. Boğaziçi Üniversitesi'nde felsefe ardından Yıldız Teknik Üniversitesi'nde ..