Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 

24 Eylül '18

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Aşure Nasıl Yapılır?

Aşure Nasıl Yapılır?
 

Aşure Malzemeleri
1 su bardağı kadar kuru üzüm, kuş üzümü,
200 gramlık kuru olarak incir ve kayısı,
3-4 bardak toz şeker, bir tutam tuz,
yarım kilodan biraz fazla buğday
2'şer su bardağı nohut ve fasulye
2-2,5 litre su,
 
Aşure Süsleme Malzemeleri :
bulunabilirse 1 tane nar,
toz tarçın, fındık, ceviz, badem, fıstık.
 
Aşure Yapılışı
Bildiğiniz gibi bu tatlımız genel olarak bu ayda yapılmakla beraber her zaman tüketilen bir tatlıdır. Kimileri tuzlu olarak sevse de genel bilinen tarafı tatlı olmasıdır. Rivayetlerden bildiğimiz kadarıyla Hz. İbrahim'in doğumu, Hz. Musa ve kavminin Firavun'dan kurtulması, Hz. Nuh'un gemisinin Cûdi dağına oturması aynı güne denk gelmiştir.
 
Kısa bir giriş bilginden sonra gelelim bu güzel tatlı tarifi nasıl yapılır konusuna. Kuru baklagilleri bir gece önceden ıslatmamız gerekli. Ertesi gün ıslattığımız nohut, fasulye ve buğdayı güzelce yıkayalım ve suyunu süzelim. Daha sonra su koyduğumuz uygun bir tencere alarak aşure yapımına başlayalım. Tenceredeki malzemeler yumuşayana kadar kaynatalım. Bu arada kayısıları ve incirleri çok küçük olacak şekilde doğrayın yada hazır doğranmış satılanlardan alın. Tercih size kalmış. Tenceremizdeki bakliyatlar yumuşayınca içerisine doğradığımız incir, üzüm, şeker ve kayısıyı ilave edelim. Yaklaşık olarak on veya on beş dakika kadar kaynatılması yeterlidir. Pişme işleminden sonra ocaktan alalım ve zevkimize göre üzerine nar tanesi, fındık, badem, fıstık veya ceviz parçaları ekleyerek sunum yapalım. Afiyet olsun ve yorumlarınızı unutmayınız. Ayrıca dilerseniz sosyal medya hesaplarımdan takip edebilirsiniz...
 
Toplam blog
: 36
: 100
Kayıt tarihi
: 02.12.16
 
 

1977 İstanbul doğumlu. Üniversitede geldiği İstanbul'dan bir daha ayrılamadığı için 20 yıldır İst..

 
 
 
 

 
Sadece bu yazarın bloglarında ara