Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ocak '08

 
Kategori
Siyaset
 

Atam! Senin eserine leke sürmek isteyenler var.

Atam! Senin eserine leke sürmek isteyenler var.
 

İşte üniversite ve işte türbanlı öğrenciler.


Türban meselesi çözüldü. Hayırlı uğurlu olsun.

Bu haber bazılarımızı memnun etti. Özelikle türbanlı diye üniversitelilere alınmayan o kadar kız öğrenci sevince boğuldu. Ama bazıları var ki alınan kararan da memnun değil gibi. Çünkü üniversiteye çene altında iğne ile değil de bağlanacak tarzda girebileceklermiş.

Acaba başı açık Atatürk düşüncesine sahip olan kesim memnun mu?

Onlarda olaya kuşku ile bakmakta bir an önce bazı mercek organlarının islemesini beklemektedirler.

Ben de bu olaya kuşku ile bakanlardanım ve konuya başka bir açıdan bakmak istiyorum.

Bu ülkeye 89 yıl oldu bir lider geldi. 19 Mayıs 1919 günü çıktığı Samsun’dan başlamak üzere öldüğü gün olan 10 Kasım 1938 kadar geçen 19 yıl 5 ay 24 gün boyunca düşmanlara eşir düşmüş, okumamış ve cahil halkı insan sanıp onların özgürlükçe yaşaması için girişiği Kurtuluş Savaşında düşmanları denize döktü. Önlerine daha rahat ve medeni bir hayat sürmeleri için devrimler yaptı. Okuma yazma oranını artırmak için Arap alfabesinden Latin alfabesine geçti. Kız ve kadınlarımızın başlarını açtırıp onları toplumuna kazandırdı. Çünkü onlar ikinci bir vatandaşlık muamelesi görüyorlardı. Ve o büyük lider hiçbir ülkede olmayanı yaptı. Kadını seçme ve seçilme hakkını verdi.

Böyle bir lider gelmemiş olsaydı acaba manzara nasıl olurdu. Dikkatinizi bu yöne çekmek istiyorum.

Anadolu toprakları halen İttifak Kuvvetlerin elinde olurdu. Onların emmeleri zaten buraya yerleşip Arap Dünyasına Petrole rahatlıkla kavuşmaktı. Bunun için burası petrolü ülkelerine ulaştırmak için bir köprü vazifesi görecekti. Yalnızca o mu sebeb?

Zaten millet cahil, okumamış. Ve hepimizi köle olarak kullanacaklardı. Düşünebiliyormuşsunuz bizler bile burada şu an da kimlerden dayak yiyor olacaktık. Burada ki kızlarımız kim bilir kaç defa tecavüze uğrayacak meydana gelecek olan yavrularımız yani bizler kim bilir ne gibi mağdur durumlarda kalacaktık. Padişahlarımızın orada burada getirttikleri güzel kızları saraylarda yaptıkları zevk alemlerine karşılık onlarda aynı muameleyi bizim kızlarımıza aynen uygulayacaklardı. Yıllarca böyle devam edecekti.

Dünya’da oluşan 207 devlet aynı zaman da Atatürk’ün de eseridir diyorum. Şu anda belki 100 veya 120 devlet olacaktık. Gerçi Atatürk Türkiye Cumhuriyetini kurdu ama onun bu eseri bütün dünya’da örnek oldu. Dünya’nın geri kalmış bölgelerinde İttifak kuvvetlerine esir düşmüş bazı topluluklar özgürlüklerini Atatürk’ün sayesinde kazanmışlardır. Devletlerini kurmuşlardır.

Ya Atatürk olmasaydı.

Ya Vahdettin onu Samsun’a göndermeseydi. O da halkı toplayabilir miydi acaba.

O yalnızca bizim liderimiz değil aynı zaman da yıllarca mağdur durumda kalan özgürlükleri kısıtlanmış bazı kavimlerin ve toplulukların da lideri olmuştur. Atatürk’ü örnek almışlardır.

Ülkesini bu kadar seven bir liderin yaşamında yaptığı suç hanımlarımızın ve kızlarımızın başlarını açtırmak mıdır acaba?

Tekrar kılık kıyafet devrimini yaratıp Osmanlı dönemi öncesinde ki manzarayı mı yaratılmak istenmektedir?

Çağdaş bir millet olma yolunda ilerleyeceğimize geriye dönüş nedir o zaman?

Kısaca ne yapılmak istenmektedir?

Şöyleyim o zaman. Ilımlı bir İslam Cumhuriyeti kurup kendi kurallarını koymaktır. Şimdi bunlar türbanı serbest bırakıp sözüm ona doktor, avukat, mühendis çıkmalarını sağlamak. Sıra kamu yerlerine gelip onlarında buralara yerleştirmektir. Neymiş onların yaşam tarzlar böyleymiş.

Dün TV’den serbestlik tanınan türban konusunu dile getiren haberi izlerken bir türbanlı kız çıktı dedi ki: “Ben iğne ile bağlıyorum ha öyle ha böyle ne var bunda. Benim yaşam tarzım böyle. Saçımın değil boynumun da gözükmemesi lazım.” E be kızım “Benim yaşam tarzım böyle” ne demek. Anlayamadım. Burası Türkiye Cumhuriyetidir. Çağdaş ve medeni bir ülkedir. Beğenmiyorsan git Arap ülkelerinde oku. Sana oralara gidip okuma diyen mi var?

Atatürk’ün kurmuş olduğu ülkeye bakın. Türbanlı kızlar üniversiteye.

Öyle zannediyorum ki Anıtkabir’de yatan Atamın kemikleri sızlıyordur. Atam! Maalesef senin kurmuş olduğun ülke çağdaş, medeniyet seviyesinden alıp İslamiyet’in kuralları içersine sokmak isteyen bazı güçler var. Bundan rahatsızlık duyanda var duymayan da. Şimdi sana çok ihtiyacımız var.

Evet, içimde ki ses yukarıda Atatürk’e örnek alıp bağımsızlığını ilan eden topluluklar gibi bizler de Atatürk’ün çizmiş olduğu yoldan yürümemizi söylüyor.

Başbakanıma da seslenmek istiyorum!

Sizin yapmak istediğiniz yanlış anlaşılmıyorsan eğer amacınız Ilımlı İslam cumhuriyetini kurmak mıdır? Eğer öyleyse ilk hedefinize ulaştınız.

Şimdi sıra da ne var. Onu tartışalım.

 
Toplam blog
: 540
: 3176
Kayıt tarihi
: 02.01.07
 
 

Hiç bir motorlu araca binmeyi sevemedim. Daha doğrusu sevdiremediler. Onun yerine iki tekerlekli ..