Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Nisan '17

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Atatürk ve Abdulhamit

Atatürk ve Abdulhamit
 

Bazıları geriye dönmekte çok hevesli. Ellerine fırsat verildiği ilk anda bakıyorsun hemen Atatürk’ten rücu edip Abdulhamit zamanına sığınıyorlar.
 
Sormak lazım açıkça. Atatürk size ne yaptı? Niye onun fotoğraflarına bu denli düşmansınız. Onun resmini kaldırıp, II.Abdulhamit’in resmini koyunca elinize ne geçiyor. Kim sizi ödüllendiriyor. Haber şu:
 
“Bilecik'te üniversite öğrencilerinin kaldığı yurtta Atatürk fotoğrafının kaldırılıp yerine 2'nci Abdülhamid'in fotoğrafının konulmasına öğrenciler tepki gösterdi.” (sözcü.com.tr)
 
Elbette tepki gösterecekler. Atatürk’ü onların gözünün önünden uzaklaştırmakla, onların aklından, fikrinden de uzaklaştıramıyorsun ki…
 
Peki, bu işlere nasıl varılıyor.. Eğitimin yöntemlerini ve amaçlarını değiştirerek varılıyor. Eğitim artık işe yarar bir şey değil; sadece ezberlenen, kafa yıkanan, korkulan ve korkutulan bir görev olup çıkıyor.
 
Ve çoğu kez kullanılan yöntemler arasına da çok çabuk eskinin yöntemleri girip oturuyor. Tam Abdulhamit dönemi yöntemleri…
 
“Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir; tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir…” En geçerli yöntem buydu. O zamanlar  falaka kullanılıyordu. Şimdi ise “terlik” en geçerli araç… Bakın:
 
“Sakarya'nın Erenler ilçesinde bulunan Çaybaşı Kur'an kursunda görevli hocanın küçük bir çocuğu terlikle döverken çekilen görüntüleri sosyal medyada yayıldı. Sakarya Müftü Vekili Nejdet Arman konuyla ilgili idari soruşturmanın sürdüğünü söyledi.
 
Erenler Çaybaşı Yatılı Kur'an kursunda görevli kurs hocasının küçük bir çocuğu terlikle dövdüğü görüntüler sosyal medyada hızla yayıldı.
 
Kursta görevli hocanın terlikle vurmasının ardından geri geri giderek köşeye sıkışan küçük çocuk ağlarken, hoca terlikle çocuğa ardı ardına vurdu.”(habertürk.com)
 
Görülüyor ki, hoca efendi küçük çocuğu terlikle bir güzel ufalamış.. Yani dersini vermiş. Ders nasıl veriliyor, herkese örnek olsun diye gereğini yapmış. 
 
Ey bre insafsızlar, dünyada eğitimde dayağın ortadan kalkmasından kaç yıl geçti biliyor musunuz?
 
Sizin hala eliniz sopalı, ilk fırsatta yaman gücünüzü kullanarak genç çocukları ezmekte bire birsiniz.  Demek ki dini bilgilerin öğretmenin en etkili yolu bu.
 
Aynı zamanda tedip ve terbiye etmenin yolu?
 
İnsan acıyor.. Dünya nerede biz nelerle oyalanıyoruz. Genç vücutları ezmekle, beyinlerini korkutmakla nereye kadar gidebileceğiz. 
 
Bu mudur eğitim? Bu mudur etkili yöntemler? 
 
Elinize geçirdiğiniz fakir fukarayı kolayca ezebilirsiniz ey bre gafiller.. Ya çocuğun babası bir sanayici, bir varsıl aile sahibi olsaydı; öyle ellerinden kolay kolay kurtulabilir miydiniz?
 
Vur vurabildiğine… Acıma yok, insaf yok.. Bu mudur eskiyi öğretmenin yolu; Abdulhamit’i yeniden getirmenin yolu… Yazıklar olsun.
 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..