Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ekim '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Atatürk

Atatürk
 

ATA'm bu gün 29 Ekim 2008. Bize CUMHURİYET'i armağan ettiğiniz günün 85. yıldönümü. Biraz buruk kırık ama sizin bıraktığınız ruhla kutluyoruz bayramımızı. Bu günlerde sizin ve neslinizin, ne zor şartlar altında ne inanılmaz şeyler yaptığını daha iyi anlıyoruz.Ya da anlamaya çalışıyor veya anlayamıyoruz.
21.yüzyıldayız.Sene 2008.

Sizin bir bağ evi olan köşkünüz çok değişti. Durmadan tadilat görüyor. Kadınlarımızın bir kısmı harıl harıl sizin onlara verdiğiniz hakları geri vermek için uğraşırken, bir kısmı da almak için çabalıyor. Demokrasiyi herkes bir tarafa çekiştirirken, demokrasimiz de şaşırmış durumda. Muazzam oto yollarımız var artık. Ama bir o kadar da trafik kazalarında kaybettiklerimiz. Televizyonlarımız var çoktandır, uydulara dijitallere geçtik. Sağcımız solcumuz, bin tane dizimiz, bazen kabus gördüren haberlerimiz var. Telefon derseniz olmayan yer yok. Cep telefonlarımız bile var. Bol, bol dinlenmek için. Sanatımız var. Neredeyse Türkiye, nin yarısı sanatçı. Çoğunu dışarı ihraç ettiğimiz pırıl, pırıl beyinlerimiz var. Yalvarıp, yakarıp vaatlerle iktidara gelenlerimiz var. Bizim vekilimiz olarak gelip en başta bizi unutan. Bir kısmı akıl karıştıran medyamız var.

Askeri darbelerimiz, yolsuzluklarımız var hiç bitmeyen. Bir de onlarca vatan evladını şehit verdiğimiz terörümüz.Allahın yarattığı doğayı, hayvanı insanı sevmeyen insanlarımız var.Bol bol da kavgamız.

Ama her şeye rağmen sizin bıraktığınız ruhla yanan kalbimiz, ümitlerimiz, Türkiye'miz vatanımız var.Ve en özeli sizi yok etmeye çalışanların bile sıkıştıkları zaman sığındıkları bir ATATÜRK'ümüz var bizim.

CUMHURİYET BAYRAMI'mız kutlu olsun.
Cansın Erol

 
Toplam blog
: 181
: 613
Kayıt tarihi
: 15.01.08
 
 

Öğretmen olan anne ve babam. Ankara'da geçen cocukluk ve gençlik yıllarım. Evimize sık,sık gelen bab..