- Kategori
- Türk Mutfağı
Atıştırmalık Hopala Tarifi
Tavanın içine yeterince zeytin yağı döküyoruz. Küp doğranmış soğanı içine atıyor ve kavuruyoruz. Soğanlar pembeleşince içine bolca acı kırmızı pul biber atıyoruz-Hopala acı olmalı onun için-Bu şekilde de biraz karıştırıyoruz. Ocağı söndürüyoruz. Tavanın sıcaklığı ile önceden küp küp doğradığımız ekmek parçalarını tavanın içine atıp tavada ki karışımı ekmeğe yediriyoruz. Hazırlanan hopalanın üzerine miktarınca iki kaşık yoğurt atıp karıştırıyoruz. Afiyet olsun. Anlatması kolaydı ama yemesi çok lezzetli.
Acı biberi ateşte fazla tutma. Acısı gidiyor. Ekmeği ocağı söndürdükten sonra at karıştır. Tavanın sıcağı yeter, değilse ekmek parçaları kuruyor, bu da lezzet estetiğini bozuyor. Yoğurt üç kaşık olmalı ki soğan ve biber tadı alabilesin. Yoğurt az diye endişelenme. İyice karıştırırsan yoğurdu çokça göreceksin.
Tuna M. Yaşar