- Kategori
- Türk Mutfağı
Mengen Pilavı
Merhaba. Havalar iyice soğumaya başladı. Bu soğuk günlerde mutfaktan çabucak çıkmak istiyorum. Hem doyurucu hem iştah açan lezzetli tarifler bu vakitler kurtarıcı oluyor. Tarifimiz Bolu yöresel Mengen pilavı. Pişirenlere şimdiden afiyet olsun.
Malzeme
1 çorba kasesi baldo pirinç
200 gr kuzu kuşbaşı
1 adet kuru soğan
2 adet domates
1 küçük konserve mantar (280 gr.)
tuz - su - tereyağı- sıvıyağ
ceviz içi
200 gr kuzu kuşbaşı
1 adet kuru soğan
2 adet domates
1 küçük konserve mantar (280 gr.)
tuz - su - tereyağı- sıvıyağ
ceviz içi
Yapılışı
Tuzlu ılık suda pirinçleri ıslatıyoruz. Yaklaşık 20-25 dakika suyun içerisinde bekletiyoruz. Daha sonra pirinçleri yıkayıp süzüyoruz. Diğer tarafta tenceremizin içerisine yağı koyup etleri ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz. Üzerine ince doğranmış kuru soğanı ilave ediyoruz. Birazda bu şekilde kavuruyoruz. Sonra ikiye bölünmüş mantarları ilave edip kavuruyoruz. İçerisine kabuğu soyulmuş ve doğranmış domatesleri ilave ediyoruz. Yeteri kadar su ilave edip etleri pişmeye bırakıyoruz. Etler pişince pilavımızı yapıyoruz. Tencerenin içine tereyağı ve sıvı yağ koyup pirinçleri ilave edip kavuruyoruz. etli harcımızı pirinçlerin üzerine döküyoruz ve pilavın suyunu tuzunu ayarlayıp kapağını kapatıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz. Ocağın altı kapalı şekilde 10 dakika dinlendiriyoruz iri parçalı cevizi ilave edip servis tabağına alıyoruz. Afiyet olsun...
Tuzlu ılık suda pirinçleri ıslatıyoruz. Yaklaşık 20-25 dakika suyun içerisinde bekletiyoruz. Daha sonra pirinçleri yıkayıp süzüyoruz. Diğer tarafta tenceremizin içerisine yağı koyup etleri ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz. Üzerine ince doğranmış kuru soğanı ilave ediyoruz. Birazda bu şekilde kavuruyoruz. Sonra ikiye bölünmüş mantarları ilave edip kavuruyoruz. İçerisine kabuğu soyulmuş ve doğranmış domatesleri ilave ediyoruz. Yeteri kadar su ilave edip etleri pişmeye bırakıyoruz. Etler pişince pilavımızı yapıyoruz. Tencerenin içine tereyağı ve sıvı yağ koyup pirinçleri ilave edip kavuruyoruz. etli harcımızı pirinçlerin üzerine döküyoruz ve pilavın suyunu tuzunu ayarlayıp kapağını kapatıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz. Ocağın altı kapalı şekilde 10 dakika dinlendiriyoruz iri parçalı cevizi ilave edip servis tabağına alıyoruz. Afiyet olsun...