- Kategori
- Yemek - Mutfak
Döner Tadında Et
Adı üstünde "Döner Tadında Et" görüntüsü döner gibi incecik yaprak gibi değil. Fakat bu usulde pişirince ve etin külbastı kısmından seçilince döner tadında et oluyor. Denemeniz beğenmeniz dileğiyle...
Malzeme
4 adet külbastı et
2 adet iri kızartmalık patates
2 adet kırmızı dolma biber
2 adet sivri biber
2 adet domates
2 adet salatalık turşusu
Birer fiske; kekik-kırmızı pul biber-tuz Kızartmalık yağ
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tereyağı
Yapılışı
Patatesleri soyalım, kalın çubuklar halinde doğrayalım.
Yüksek ısılı yağda kızartalım.
Havlu peçeteyle fazla yağını alıp servis tabaklarına pay edelim.
Biberleri ve domatesleri kızartalım tabağımızı süslemek için bir kenara ayıralım.
Teflon tavaya sıvı yağı katıp kızdıralım ince uzun doğranmış etleri tavaya alalım. Ara ara karıştırarak pişirelim.
İnmeye yakın tereyağını katalım ardından tuz- kırmızı pul biber-kekik katıp karıştırıp ocaktan alalım.
Patates kızartmalarının üstüne etimizi dizelim.
Kızarmış sebzeler ve salatalık turşusuyla tabağımızı süsleyelim. Sıcak sıcak servise sunalım...
Önerim yanında kıvırcık salata ve pirinç pilavıdır. Afiyet olsun...