- Kategori
- Yöresel Yemekler
Divriği Pilavı
Merhaba. Sivas yöremize ait yöresel doyurucu, bereketli lezzetimiz Divriği Pilavı tarifini paylaşıyorum. Şimdiden afiyet olsun. İyi hafta sonları.
1 su bardağı baldo pirinç
yarım su bardağı haşlanmış nohut
250 gr kuşbaşı dana eti
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
2 su bardağı su
1 avuç kuru üzüm
1 çay kaşığı yenibahar - tuz - karabiber
Pirinci soğuk suda yıkayıp ılık tuzlu suda 20 dakika bekletip suyunu süzelim. Eti tencerede biraz tuz ilavesiyle haşla. Bir başka tencerede yağı erit soğanları ince ince doğra tereyağında kavur. Haşlanan eti nohudu pirinci üzümü ve baharatları ekle
2 su bardağı kaynar su ilavesiyle kısık ateşte pişirelim. Pirinçleri ezmeden harmanlayıp servis yapalım. Karışık kompostoyla servis yapalım. Afiyet olsun....
yarım su bardağı haşlanmış nohut
250 gr kuşbaşı dana eti
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
2 su bardağı su
1 avuç kuru üzüm
1 çay kaşığı yenibahar - tuz - karabiber
Pirinci soğuk suda yıkayıp ılık tuzlu suda 20 dakika bekletip suyunu süzelim. Eti tencerede biraz tuz ilavesiyle haşla. Bir başka tencerede yağı erit soğanları ince ince doğra tereyağında kavur. Haşlanan eti nohudu pirinci üzümü ve baharatları ekle
2 su bardağı kaynar su ilavesiyle kısık ateşte pişirelim. Pirinçleri ezmeden harmanlayıp servis yapalım. Karışık kompostoyla servis yapalım. Afiyet olsun....