- Kategori
- Yöresel Yemekler
Ayran Çorbası
Eskiden Erzumda Ramazan ayında iftarda her gün muhakkak ayran çorbası olurdu, şimdi devam ediyor mu bilmem. Top patlayınca önce biraz su sonra 1 adet hurma ile oruç açılır, arkasından ayran çorbası ile yemekler bir birini takip ederdi. Aşağıda ayran çorbasının tarifini veriyorum.
1,5 su bardağı aşurelik buğday yıkanır pişirilir ocağın altı kısılır. 2 kâse yoğurt 3 yemek kaşığı unla iyice karıştırılır, buğday suyundan konularak sulandırılıp yavaş yavaş buğdayın içine dökülür ve devamlı karıştırılır, isteye bağlı tuz konur. Daha önce çok küçük doğranmış 1 baş soğan 1 kaşık tereyağında pembeleştirilir, içine elde yuvarlanmış küçük köfteler konularak tavada çevrilir bu karışım kaynayan çorbaya dökülerek devamlı karıştırılır. Üzerine Aş otu (taze kişniş) ilave edilir, afiyet olsun.
NAHİDE ÇELEBİ