Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mayıs '19

 
Kategori
Deneme
 

Kansere Neden Olan Kanola Yağı

Eşim tıpla ilgili araştırmaları yapıyor, kendisi 2 yıl tıp okumuş sonra Veteriner fakültesini bitirmiş. Aşağıda bu konuda Bitki Araştırmacısı Dr.Muammer Yıldız'ın  yaptığı araştırmaları bana aktardı ben de sizlerle paylaşmak istedim. Yine de sizlerin de araştırmanızı öneririm. Sağlıklı mutlu günler.

NAHİDE ÇELEBİ

 

 Kansere Neden Olan Kanola Yağı Birçok ülkede yasaklandı. Kansere Neden Oluyor

 Yağ bitkileri içerisinde bulunan kozla bitkisi, zehirli bitki türleri arasında bulunuyor. Hatta zehirli olduğu için, böcekler bile bu bitkiyi tüketmiyor. Evet, bu zehirli olan bitkiden üretilen kanola yağının bir takım riskleri bulunuyor.

Bu konuda Bitki Araştırmacısı Dr. Muammer Yıldız bir araştırma yapmış ve çarpıcı sonuçlar elde etmiştir. Kanola yağı, eskiden buhar makinelerinin yağlanması işleminde kullanılıyordu 1950’li yıllarda ise gıda maddesi olarak satılmaya başlandı. Bu yağ üzerine yapılan araştırmalar neticesinde, insan sağlığında oldukça önemli problemlere neden olduğu tespit edildi. Yapılan incelemelerden elde edilen bulgulara göre, bu yağın kalp ve damar hastalıklarına yol açtığı, bunun yanında solunum yolu tıkanıklıkları, kansızlık, kabızlık ve körlüğe bile neden olduğu söyleniyor. Bu gibi olumsuz etkilerinden dolayı kanola yağı, bazı ülkelerde yasaklanmıştır.

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..