- Kategori
- Genel Sağlık
Ayarını kaçırmayalım

Ayarını kaçırmayalım diye başlığımı özellikle attım. Çünkü Kişisel bakım yapalım derken hani bir laf var ya "kantarın dozunu kaçırmak diye" bizde dozu kaçırmamalıyız. Tabiki güzel görüneceğiz , tabiki bakımlı görüneceğiz.
Ancak bunu hastalık halinde , daha doğrusu saplantı halinde algılayıp kendimize zarar verebilecek konuma getirmemeliyiz. Diyorum ama bunun örneklerini de gerek basında gerekse çevremizde görüyoruz. Zayıflık hastalığı yada yememe hastalığı olarak ünlenen ve kendini kilolu gördüğü için önceleri bilinçli olarak yemek yemeyen , ardından ise elinde olmadan yiyemeyen psikolojik bir hastalıktan bahsediyorum. Kimbilir kaç kişi bu dertten muzdarip. Basına yansıyanları içimiz sızlayarak izliyoruz. Birazda özentiden , ışıl ışıl parıltılı dünyaların (mankenlerin magazinel dünyasından bahsediyorum) cazibesine kapılan gencecik kızlarımızın düştüğü durumdan bahsediyorum.
Peki ya estetik ameliyatlar. Maddi durumu yerinde olan genç yaşlı bir çok bayanda estetik ameliyatlarla sürekli biryerlerini değiştiriyorlar. Orasını gerdiriyor , burasını gerdiriyor , olmadı şişiriyor , olmadı aldırıyor.
Burun ameliyatları ; sürekli burnunu kırdıran , o tarafa bu tarafa yamultan , olmadı baştan diyenler var.
Okunduğu gibi yazıyorum kusura bakmayın , liposakşın ; kaç kişininde bundan öldüğünü biliyormusunuz ?
İnanın bu tarz haberler duydukça bir tuhaf oluyorum . Güzellik uğruna bıçak altına yatan insanlar ölüp gidiyor.
Hülya Avşarı seversiniz yada sevmezsiniz , ancak bir cümlesi benim çok hoşuma gitmişti . Estetik ameliyat ile ilgili soru sorduklarında " hayıl olmayı düşünmüyorum " demişti. "yaşlanıp tonton bir ihtiyar olacağım" "yüzü kırış kırış saçları bembeyaz " . Kelimeler tam olarak doğru olmayabilir. Ama mantık bu idi.
Neden olmasın diyede kendime soruyorum. Hep aynı yaşta kalma merakı nedendir bilmem. Neden yaşlanmayı sevmeyiz ? Neden, her yaş ayrı bir güzeldir. Her mevsimin ayrı bir güzelliği varsa , her mevsimi doya doya yaşamak gerektiği gibi , bizde her yaşımızı doya doya yaşasak . Tadını çıkara çıkara her mevsimin bizde bıraktığı izlerle gurur duyarak , kendimize tam güvenle yaşasak. Şunu asla unutmayalım. İstesekte istemesekte yaşlanıyoruz. Tüm Dünya , tüm Evren herşey yaşlanıyor. Zaman kavramının olduğu her ortamda yaşlanma kaçınılmaz bir gerçek. Neden inatlaşıyoruz ki ? Keyfine bakalım . Tadını çıkaralım
Ha unutmadan , sağlık sebebiyle yapılan ameliyatları ayrı tuttuğumu belirteyim.