Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Kasım '08

 
Kategori
Futbol
 

Aykut Kocaman'a çamur atan Hıncal Uluç'un derdi ne?

Aykut Kocaman'a çamur atan Hıncal Uluç'un derdi ne?
 

Fotomaç


Pazartesi akşamı 90 Dakika'yı izlerken Sn. Hıncal Uluç'un ağzından çıkan cümleler kanımı dondurmuştu. Ancak düşünecek başka şeylerim olduğu için üzerinde durmamıştım. Ancak bu sabah benzer cümlelerini Fotomaç gazetesinde de kaleme alınca ister istemez bir tepki verme gereği duyuyorum.

Futbolumuzun geçmişten kalan bir kaç kalemi var. Bunlardan biri de Hıncal Uluç. Onunla ilgili yazdıklarım internetin bir çok sayfalarında durur. Hıncal Uluç'un kafa yapısı çatışma, şaibe ve tahrik üretiyor. Bunun nedeni bilmiyorum. Kendisinin bildiği bir şey varsa çıksın konuşsun.

Türk futbolunda yaşayan ve aktif rol oynayan kaç tane herkesin çok sevdiği adam vardır? Herkes tahtaya bir isim yazsın. Sıra bana geldiğinde de oraya Aykut Kocaman'ı yazacağım.

Bakın bugün köşesinde Hıncal Uluç Beyfendi Aykut Kocama'ı ne hale getiriyor.

- Aykut hoca, 'Fenerbahçe kazansın' diye elinden geleni yaptı. Niyeti kötü olmayabilir ama bilinç altında ne var bilemem
- Sen De Nigris'i kenarda tutarsan, Ankarasporlu futbolcu, hocasının niyetinin ne olduğunu anlamaz mı!
- Maç sonundaki görüntüler fair-play miydi, yoksa 'Oh istediğimiz gibi bitti' sevinci miydi; anlayamadım

Maçın sonunda Fener seyircisi, "Fener" diye mi bağırdı? Aykut Kocaman'a tezahürat yaptı. Fenerbahçe medyası bunun bile farkında değil. Aykut Kocaman, 'Fenerbahçe maçı kazansın' diye elinden geleni yaptı. Şimdi diyecek ki 'Hıncal ağabey ne alakası var.' Niyeti kötü olmayabilir ama 'bilinç altında neler var' kendi de bilmiyor, ben de bilmiyorum. Pozisyonu yok maç boyu Ankaraspor'un... Son 10 dakikada De Nigris oyuna girdi, 3 gol pozisyonu buldu. O De Nigris nasıl 80 dakika kenarda tutulur? De Nigris, Türkiye'nin en iyi santrforlarından bir tanesi. Sen De Nigris'i kenarda tutarsan Ankarasporlu oyuncu, hocasının niyetinin ne olduğunu anlamaz mı? Gözlerime inanamadım. Sakat zannettim. 80'de bir baktım ki oyuna giriyor. Vay anasını Aykut hoca ya!.. Sahada hiçbir şey yapmıyor Ankaraspor, Aykut hoca müdahale etmiyor. Yaptığı müdahale 45. dakikada takımın o ana kadar en iyi futbolcusu Özer'i oyundan almak. Fenerbahçe'yi tehdit eden tek adam! 'Oğlum sen benim Fener'i yenmeme taktiğime ihanet ediyorsun. Gel kenara' demek gibi bir şey!..

Allah herkesin yüreğine iyilik versin diyelim.

Aykut Kocaman'ın bilinçaltında ne olabilir ki? Geçen sene 2-0'dan maçı, ikinci yarı yaptığı değişikliklerle 2-2'ye getirmemiş miydi? O gün Fenerbahçe Ankaraspor maçını kazanmış olsa, Galatasaray 17. şampiyonluğuna ulaşabilir miydi?

Ama De Nigris'i oynatmamış!

Peki, işkembeden sallamanın bu ülkede sorumluluğu yok ki. Hıncal Uluç'un zahmet edip yapmadığını biz yapalım da o da elli yılda öğrenemediği gazetecilik nedir bir görsün.

De Nigris bu sezon kaç maç oynamış bakalım.

1. Hafta - Trabzonspor 2 - Ankaraspor 0 (De Nigris oyuna ikinci yarı 80. dakikada girmiş)
2. Hafta - Ankaraspor 0 - Gaziantepspor 2 (De Nigris oynamamış)
3. Hafta - İstanbul B.B. 1 - Ankaraspor 2 (De Nigris oynamamış)
4. Hafta - Ankaraspor 4 - Hacettepe 0 (De Nigris oynamamış)
5. Hafta - Gençlerbirliği 1 Ankaraspor 1 (De Nigris oynamamış)
6. Hafta - Ankaraspor 2 - Sivasspor 0 (De Nigris 77. dakika oyuna girmiş)
7. Hafta - Kayserispor 1 - Ankaraspor 2 (De Nigris oynamamış)
8. Hafta - Ankaraspor 4 - Kocaelispor 0 (De Nigris ilk onbirde başlamış, 65. dakikada oyundan çıkmış, bir gol atmış)
9. Hafta - Bursaspor 0 - Ankaraspor 1 (De Nigris ilk onbirde başladığı maçın ikinci yarısına çıkmamış)
10. Hafta - Ankaraspor 2 - Eskişehirspor 0 (De nigris yine ilk onbirde başlamış, 64. dakikada oyundan çıkmış)
11. Hafta - Fenerbahçe 2 - Ankaraspor 0 (De Nigris 80. dakikada oyuna girmiş)

11 Hafta 990 dakika demek. De Nigris bu sezon sadece 207 dakika oynamış ve bir gol atabilmiş. 5 maç sahaya adım bile atmamış.

Yani Hıncal Uluç'a göre Ankaraspor'un en tehlikeli adamı De Nigris'in Ankaraspor'a kazandırdığı maç yok. Ha, geçmiş yıllarda başka oynuyordu, olabilir. Hıncal Uluç yıllar öncesiyle yaşadığı ve maçları değerlendirdiği için zaten bugünümüzü takip etmesi pek mümkün gözükmüyor.

Koca Hıncal Uluç'un bir sekreteri olmaz mı?

"Kızım, bu akşam şöyle bir yorum yazacağım ama altını doldurmak istiyorum, bir bak bakalım De Nigris bu sene kaç maç oynamış." diyeceği biri yok mu? Yoksa akıl mı edememiş.

Sn. Hıncal Uluç'a bir ev ödevi verelim. O adını kirletmeye çalıştığı Aykut Kocaman maçlarda hangi oyuncuları oyundan alıyormuş bir baksın.

Aykut Kocaman adam gibi adam olduğundan oyunda futbol dışı sertlik yapan kim var, sarı kart kim görmüş, gözünün yaşına bakmadan, ne dediğini dinlemeden hemen oyundan almış. İncelesin doğru mu söylüyoruz yoksa işkembeden mi atıyoruz.

Fenerbahçe'nin ikinci gol öncesinde kazandığı serbest vuruşu öncesinde Hürriyet, Emre'ye öyle bir dirsek attı ki, bu uzak doğu sporlarında ölüm vuruşu olarak bile adlandırılabilirdi. 54. dakikada Fenerbahçe'nin golünden on dakika sonra da sertliğini devam ettiren Hürriyet'i oyundan aldı. Çünkü Aykut futbolu ve futbolcu psikolojisini çok iyi biliyordu ve Hürriyet ve Özer ona bir sonraki maçta lazım olacaktı.

Bu kadar Laf ettik, Ankaraspor'un en etkili oyuncusu kim onu söylemedik. Mehmet Çakır, bu sene Ankaraspor'un en etkili oyun kurucu ve hücum silahı. 90 dakika oyunda kalmıştır.

Taraftar, Aykut Kocaman Fenerbahçe'den Ali Şen tarafından gönderildiği 1997 senesinde, Fenerbahçe stadında çıktığı ilk maçta Oğuz'la birlikte onu yanına çağırmış, Ali Şen'in gözleri önünde sevgi göstesinde bulunmuştu.

Taraftar 3-0'dan 4-3 alınan o muhteşem Galatasaray maçında 46. dakikada irrasyonel bir gol atarak takımını ateşleyen Aykut Kocaman'ı bir gün olsun unutmaz, unutumaz. Kuşkusuz Hıncal Uluç da unutamıyordur.

Sn. Hıncal Uluç üzerinde tek bir leke bulunmayan bu adamın üzerine şimdi şaibe çamuru atıyor, sonra da "bilmiyorum" diyor.

Çok iyi biliyorsunuz Sn. Uluç, çok iyi biliyorsunuz.

Fenerbahçe - Ankaraspor maçının yorumu ayrıdır, ancak Sn. Hıncal Uluç'un görmek istediği gibi değildir. Hakem hataları olmuştur. Ankaraspor'un bir penaltısı verilmemiştir. Bütün bunların futbol içinde kaldığını biliyoruz. En azından arık bunlara takılmamayı öğrendik.

Cevapsız bırakamadım...

Uzay Gökerman
 
Toplam blog
: 2033
: 1268
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

"Keyif verici bir yalnızlık" olarak gördüğüm yazma serüvenimin en önemli merkezlerinden bir tanes..