Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ağustos '15

 
Kategori
Üniversitelinin Sesi
 

Ayrıştırılmak!

Ayrıştırılmak!
 

Bu blog yazısında şu günlerde bir Türk vatandaşı olarak çok rahatsız olduğum ayrıştırılmak konusu üzerinde durmak istiyorum. Hani bizim en çok zevk aldığımız konu var ya heh işte o konu !

Konuya girmeden önce toplumsal parçalanmaya  yol açan altyapıya bir bakalım. Toplumumuzun en büyük özelliği birbirimize karşı bitmek tükenmek bilmeyen öfke duygusu. Artık bir selama bile hasret kaldığımız şu günlerde insanlarda kesinlikle saygı eksikliği ve öfke fazlalığı var. En basitinden kendinizi yoğun bir trafikte araç kullanırken düşünürseniz demek istediğimi gayet iyi anlarsınız. Peki bu bitmeyen öfke ve sinir bize nereden geliyor? Belki de savaşçı toplumdan gelmemizden olabilir. Bu savaşcı toplum muhabbeti de aslında pek inandırıcı olmuyor. Mesela Avrupa o kadar çok savaştı ki birlikte yaşamayı ve saygı duymayı öğrendi. Eski çağlarda savaşın beşiği olan İskandinav ülkeleri şimdi insanlık standartlarını belirliyor. Belki bizde birgün birlikte yaşayabilmeyi öğreniriz.

Asırlardır birlikte yaşayan insanların bugün neden ayrıştırılmaya yöneldiğini biraz holiganizm seviyesiyle test edelim. Bir futbol takımı düşünün ve ülkenizi temsil ettiğini düşünün siz o takımı desteklemiyorsanız ben orada bir sorun ararım. Siz oturup ülkenizin dört bir yanından arkadaşlarınızla bir milli takım maçında sevinemiyorsanız yine olmaz.Ama artık iş bu kadar basit değil. Maalesef hergün vatan evlatları şehit oluyor. Bahsettiğimiz asırlardır beraber yaşayan insanları kandırıyorlar. Her geçen gün öfke daha da artıyor, alevleniyor. Ayrılmak, bölünmek, parçalanmak gerçekten bu kadar kolay mı?

Bizi kandırsınlar, oyalasınlar. Yıllardır yaptıkları gibi insanlarımızı sevmeyenler bu kirli işlerine dün devam ettiler yarın da devam edeceklerdir. Onlar bilimde çağ atlarken, uzaya giderken biz ayrıştırılmaya ve küçücük omuz çarpışmalarında bile birbirimizi öldürecek nedenler arayacağız. Bir ülkede herkes birbirini sevmek zorunda değildir ancak işin anahtarı saygı duymak ve birlikte yaşayabilmektir. Bir de şunu unutmamak lazım; "Nasıl yaşarsanız öyle yönetilirsiniz.".

Ülkemiz için hala umut var. Artık boşverelim ayrılmayı, gün birlik ve beraberlik zamanıdır. Blogumu önderimiz Atatürk'ün sözüyle noktalamak istiyorum; "Liderlik; halkı ayrıştırmak değil, kaynaştırmak ve bir arada tutmayı başarmaktır! " ... 

 
Toplam blog
: 6
: 5591
Kayıt tarihi
: 05.05.14
 
 

Maden Mühendisi - Meraklı - Sosyal - Gezgin ..