Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Aralık '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Ayva Reçeli

Ayva Reçeli
 

MALZEMELER
3 adet  sulu ayva
2 su bardağı ile toz şeker
1,5 su bardağı kadar su
3 tane karanfil
4 tane  ayva çekirdeği
1 yemek kaşığı ile limon suyu
 
NASIL YAPILIR?
Kabukları soyulmuş ayvaları ortadan ikiye keserek ve kullanmak üzere çekirdeklerini dikkatli bir şekilde çıkartın
Bol suda yıkamış olduğunuz ayvaları isteğe göre; iri küpler ya da dilimler halinde kesin.
Doğranmış ayvaları tencereye alarak toz şekeri, üzerlerini aynı şekilde kapatarak ekleyin
Ayvaların üstünü geçmeyecek kadar 1,5 su bardağı suyu tencereye ilave edin.
Karanfil ve ayva çekirdeklerini de ilave edin.
Ayvalar yumuşayıp reçeli, şerbeti rengini alacak kadar orta ateşte yaklaşık 90 dakika kadar pişirin.
Limon suyunu ilave ederek, ocaktan alın.
Ilınan reçelinizi kavanozlara doldurun ve soğumasını bekleyin.
Sonra kapağı kapalı şekilde mahfaza edin ve  kullanın.
Kızarmış ekmek dilimlerine sürdükten  sevdiklerinizle ikram edin.
 
 
Toplam blog
: 156
: 394
Kayıt tarihi
: 08.06.15
 
 

Gastronomi ve Mutfak Sanatları dalında eğitim aldım.En iyi ve en kötü günlerimde beni her zaman e..