Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Aralık '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Rus Salatası

Rus Salatası
 

MALZEMELER
3 adet orta boy  patates
2 adet temizlenmiş soyulmuş havuç
1 su bardağı ile  dondurulmuş bezelye
1 su bardağı kadar mayonez
6 adet doğranmış  salatalık turşusu
1 tatlı kaşığı ile tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
 
NASIL YAPILIR?
Havuçların kabuklarını soyarak ve küçük küpler şeklinde doğrayın.
Dondurulmuş bezelyeler ile beraber kaynamış suda haşlayın.
Patatesleri, orta boy bir tencerede kabuğunu soymadan hafif yumuşayana kadar haşlayın.
Sonra suyunu süzerek ve soğuması için bir kenarda bekletin.
Haşladığınız patatesleri bezelyeleri  ve  küp halinde doğradığınız havuç küpleri ile uyum sağlayacak şekilde doğrayın.
Suyunu süzerek soğuyan doğranmış tüm sebzeleri salata kasesine ilave edin.
Minik minik doğradığınız salatalık turşularını. mayonez, tuz ve karabiberi ilavesiyle karıştırın
Doğranmış turşu ve mayonezi salata kasesine ilave edip,  karıştırdıktan sonra salatanızı bekletmeden servis yapabilirsiniz.
 
 
Toplam blog
: 156
: 394
Kayıt tarihi
: 08.06.15
 
 

Gastronomi ve Mutfak Sanatları dalında eğitim aldım.En iyi ve en kötü günlerimde beni her zaman e..