Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Aralık '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Brokoli Çorbası

Brokoli Çorbası
 

 

MALZEMELER
400 gram kadar brokoli
1 yemek kaşığı ile tereyağı
1 yemek kaşığı kadar un
5 su bardağı ile sıcak et suyu
1 çay kaşığı ile tuz
Yarım çay kaşığı ile karabiber
 
NASIL YAPILIR?
Küçük çiçekler halinde parçalara ayırdığınız brokolileri kaynamış suda 4- 5 dakika kadar haşladıktan sonra kevgir ile dağılmadan çıkartın
Derin bir tencerede erittiğiniz tereyağına unu ekleyerek ve o mis gibi kokusu  çıkana, rengini  alana kadar kavurun.
Kavurduğunuz una sıcak et suyunu yaş yavaş ekleyin bir yandan da topaklanmaması için bir çırpma teli ile  sürekli karıştırmaya devam edin..
Haşlanmış brokolilere tuzu ve karabiberi ekleyin.
Pişirme işlemini küçük ateşte 15 dakika kadar devam edin.
Çorbanın  pürüzsüz bir kıvam alması için el blenderinden geçirdikten sonra sıcak olarak servis yapın.
 
 
Toplam blog
: 156
: 394
Kayıt tarihi
: 08.06.15
 
 

Gastronomi ve Mutfak Sanatları dalında eğitim aldım.En iyi ve en kötü günlerimde beni her zaman e..