Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Eylül '08

 
Kategori
İzmir
 

Azmak Deresi

Azmak Deresi
 

Azmak Deresi adeta cennetten köşe oldu

Büyükşehir, Gümüldür’de bataklıktan farksız bölgede 7 ayda adeta mucize yarattı. Sazlıklar temizlendi. 2 kilometrelik yürüyüş yolu yapıldı. Bir de köprü inşa edildi. Vatandaşlar akın etti

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gümüldür’de bataklıktan farksız olan Azmak Deresi’ni yeniden düzenleyerek adeta cennetten köşe haline getirdi. Eskiden sazlıkların yer aldığı ve zaman zaman güvenlik sıkıntıları yaşanan dereyle çevresi, vatandaşların balık avladıkları, aileleriyle hafta sonlarını geçirdikleri mekana dönüştü.
İZSU ekiplerinin 7 ay süren çalışmalar kapsamında dere kenarındaki sazlıklar temizlendi. Sağlı-sollu 2 kilometrelik yürüyüş yolu yapıldı. 300 ton malzeme taşınarak, dere kenarı örüldü ve iri taşlarla görsel anlamda zenginleştirildi. Dere üzerine köprü konularak vatandaşların karşı tarafa geçişleri sağlandı. Azmak Deresi’nin uzantısı olan ve denizin iç bölümüne doğru uzanan devamının da aynı şekilde düzenlenmesi için başlatılan çalışmalarsa devam ediyor. (Kaynak:Milliyet)

Böyle güzel haberleri okumak büyük keyif veriyor ve paylaşılması gerektiğine inanıyorum. Bahse konu olan yeri görmedim ama bölgede yaşayan vatandaşın çok memnun kaldığı bir gerçek. Sazlıkların temizlenmesi dışında güvenlik sorunlarının da halledildiği ve bölgenin baştan yaratıldığı söyleniyor, hatta bölge Venedik’e benzetiliyor.

Haberin bana sevimli gelme nedeni, yürüyüş yollarının düzenlenmesi...Azmak Deresi’ni görmeyi çok isterim.

:) Kimbilir belki bigün...Hoş kalın.
 
Toplam blog
: 1929
: 661
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

  Hayatı ciddiye almam, emeği çok ciddiye alırım. Dünyanın en vazgeçilmez üçlüsü; çocuklar, çiçek..