Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Haziran '07

 
Kategori
Siyaset
 

Baba bak, bak demokrasiden hiç söz etmiyor

Baba bak, bak demokrasiden hiç söz etmiyor
 

CHP seçim bildirgesini açıkladı. Peki AKP'den ve diğer partilerden farkı ne? Türk toplumu ne kadar CHP yi iktidar etmeye çalışsa CHP illada da bir mızıkcılık çıkarıyor.
Köyün birinde bir ağa varmış. Ama bir türlü azap (İşçi)lerinin kaçmasına mani olamazmış. Köyde arası iyi olduğu Hasan emmiye haber göndermiş. Hasan oğlun hüseyin'i bana azap ver de şu davarları (Keçi, koyun) gütsün. Hasan emmi ağanın emrine uymuş oğlu Hüseyine "oğlum ağa seni davarını gütmen için azap istiyor demiş". Hüseyin "olur baba sen istedikten sonra" diyerek ağaya azap durmuş. Bir hafta sonra Hüseyin ağa'nın azaplığını bırakıp eve gelmiş. Babası "oğlum ne oldu niye kaçtın" desede ağanın ekmek vermediğini söylemeye dili varmamış. Ağa Hasan emmiye haber göndermiş. "Oğlun Hüseyini de al gel" diye. Hasan emmi Hüseyin'ide yanına alarak ağa'nın evine gitmiş. Ağa "otur Hasan hele şöyle" demiş. Hasan emmi ağanın oturduğu makat'ın(tahta sedir) önüne bağdaş kurup oturmuş. Hüseyin ayakta ellerini kavuşturmuş babasını gözetliyor. Ağa başlamış konuşmaya "Bak Hasan efendi ben oğlundan Bahcede Dut'u mu, Dağdaki yonuz eriğimi (yabanci erik), bağda üzümümü esirgedim. Neden kaçtı senin oğlan diye kükremiş. Baba şakın şaşkın oğluna bakarken, Hüseyin dayanamayıp patlamış. "Baba baba bak hiç aştan ekmekten bahsediyor mu?" demiş.
Ağa bağdaki bahcedeki meyveyi yemesine birşey demese de Azaplara ekmek vermeyi bir türlü akıl edemezmiş. Ya da ekmek vermek işine gelmezmiş.
İçimize sindiremeye sindiremey oy vereceğimiz CHP, mübarek ağadan farklı davranmıyor. Seçim bildirgesin de asla aştan ekmekten yani demokrasiden bahsetmek aklına bile gelmiyor. Partiler Kanunu'na diyeceği birşey yok. Lider sultası için ona sahip çıkıyor. Seçim kanununa ses yok, parmak adamlarını seçtirmek işine geliyor. %10 barajından ses yok. Zira demokrasiye inanmıyor. Oysa sayın Baykal kendi çıkarları yerine demokrasiyi düşünse oyumuzu içimize sindirerek vereceğiz. Bu halkı seçeneksizlikler içinde kendine oy vermeye mahkum edenler birgün tarih huzurunda dar'a çekilecekler. Sonuçsa "Yol düşkünü olduklarına karar verilecek".

Tarihte siyasi parti ve liderler ülkesine ve demokrasiye katkıları ile anılır. Demokrasi düşmanları ise tarihin çöplüğünde yerlerini alır.
Neden Baykal ya da neden CHP diyeceksiniz. Herhalde AKP'yi eleştirecek değilim. Onlar zaten birilerinin talimatı ile davranıyor. Bizi duymasını beklemek yanlış. Bizim eleştirimiz demokrasi istediğini söyleyip te takiye yapanlara.
Bizleri kaçırmak istemiyorsa CHP yetkilileri lütfen DEMOKRASİ.

 
Toplam blog
: 139
: 795
Kayıt tarihi
: 29.09.06
 
 

10.12.1949 yılında Nurhak'ta fakir bir ailenin yedinci cocuğu olarak dünyaya geldim. Ziraat okulunda..