Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Şubat '11

 
Kategori
Futbol
 

Baba-Oğul Hakemler

Baba-Oğul Hakemler
 

Yurdumuzda çoğu meslek babadan oğula geçme özelliği taşıyor. Özellikle esnaf kesimi, erkek evlatlarını "çekirdekten" yetiştirmeye çalışıyor çünkü ileride işinin başına geçmesini hayal ediyor. Denizli gibi büyük işletmelerin yoğun olduğu şehirlerde bu daha belirgin. Çocuklar mutlaka üniversite bitiriyor ama sonunda baba mesleğini yürütmeye çalışıyor. Aileler çocuklarını küçük yaştan itibaren kendi mesleklerine yönlendirme çabası içinde.

Memur çocuklarına gelince; onlar bir nevi "mecburiyet" sonucu baba mesleğini benimsiyor. Çünkü iş kurmak için sermaye gerekli, sermaye bulunsa bile tecrübe olmadan işe yaramıyor. Memurlar bu nedenle çocuklarının ille de okuması ve tabiri caizse "devlete kapağı atmasından" yana.

Geçmişte amatör şimdilerde ise yarı profesyonel olarak yapılmakta olan bir hobi/meslek var ki, o da toplum gözündeki popülaritesi nedeniyle cazibe merkezi olmakta; futbol hakemliği. Büyük çoğunluğu erkek olan futbol hakemlerinin özellikle erkek çocuklarını bu mesleğe yönlendirdikleri bir gerçek. Kuşkusuz baba-oğul hakemlerin en ünlüleri eski FİFA hakemlerinden olan Muzaffer Sarvan ile Merkez Hakem Komitesi başkanlığını dört yıldır başarıyla yürütmekte olan Oğuz Sarvan. Aşağıda okuyacağınız diğer isimler Türkiye liglerinde düdük çalıp bayrak sallamış futbol hakemi babalar ve oğullarının isimleridir.


Mustafa Çakar-Ahmet Çakar
Serdar Çakır-Cüneyt Çakır
Talat Tokat-Metin Tokat
Mehmet Çayan-Muhsin Çayan
Varol Bingöl-Tolga Bingöl
Yılmaz Önen-Yılnur Önen
Mustafa Bayrakçı-Necati Emrah Bayrakçı
Galip Bitigen-Abdülkadir Bitigen
Onur Sorguç-Kadir Sorguç

Sadık Deda-Cem Deda
Ahmet Akçay-Tufan Akçay
Hasan Ceylan-Hakan Ceylan
Hakan Akmısır-Mehmet Ali Akmısır
Ergül Yücedağ-Harun Yücedağ
Fahir Ersoy-Kerem Ersoy
Selami Şimşek-Bahattin Şimşek

 
Toplam blog
: 12
: 7515
Kayıt tarihi
: 24.05.10
 
 

22 yıl eğitimcilik yaptım. Ege'nin güzel kenti Denizli'de yaşıyorum. Evliyim ve iki kızım var. ..