Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Eylül '07

 
Kategori
Anılar
 

Babamın sucu neydi?

Bugun milliyet gazetesinde SALTANAT OTOBUSU baslikli bir yazi vardi . Bir cok kisinin ilgisini cekiyormus . Sehirler arasi otobuslerde sefere baslamislar bile . Sofor ve diger gorevliler fesli idi . Ne gunlere kaldik demek istiyorum. Yazimi yayinlamiyabilirsiniz . Elestirebilirsiniz ama yaklasik otuz yil oncesine gidecegim .

Babam minibus soforu idi . Kar yagmur demez Ankara'nin ULUS ve Karsiyaka semtleri arasinda yolcu tasirdi . Ozellikle kisin kendini korumak icin kalin giyinir ve bere yakardi . Bir gun geceyarisi biraz kafayi bulan bir uniformali bir resmi gorevli binmis . Babama" Sen neden kilik kiyafet kanununa uymuyorsun. Su basindaki takkeye bak "demis . Babam onun takke degil bere oldugunu anlatmis ama anlayan kim . Gorevli "Cek karakola arabayi senden sikayetciyim " demis . caresiz karakola gitmis babam . Ve polisce sorgulanmis .

Suclayan kisinin durumunu anlayan polisler babami serbest birakmislar . SUCUN NEYDI BE BABAM ? Kalk mezarindan bak . Fesliler ragbette. Kizginim sen basindaki el orgusu bere yuzunden sorgulanmisti AGLIYORUM!!!!!!!!!!!!!!, kirginim .

 
Toplam blog
: 397
: 1111
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

1955 Niğde doğumluyum. Ancak Japonya'ya gelene kadar yaşantımın büyük bir bölümü Ankara'da geçti. Ka..