Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mayıs '07

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Bahar dalında 1 Mayıs

Bahar dalında 1 Mayıs
 

Eveet bugün 1 mayıs tüm dünyanın çalışanlarının günü ...

Biliyoruz ki bu gün ilk önce Amerika da kutlanmaya başlamış olup halk arasında bilinen şekliyle; amele bayramı, bahar ve çiçek bayramı, anlamı ve içeriğiyle ülkemizde de büyük önem taşıyan ve kutlanan işçi sınıfının uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü.

Çalışan olarak yani bizim de günümüz. Lakin sabahın ilk saatlerinde görüntüler pek iç açıcı değildi maalesef. Trafiğe kapanan yollar dolayısıyla, deniz seferlerinin iptali, tramvayın çalışmaması ve buna benzer bilumum durum hayatımızı felç etmeye yetti. Şimdi gaz maskelerini takmış polis arkadaşlarımız şirketimin önünde geçtiğini görüyorum. Görünen o ki taksim meydanında usulsüz olabilecek eylem hareketleri bir şekilde engellenecek. Ve maalesef herkes bu hengâmeden nasibini gün bitimine dek de ilginç muamelelere şahit olarak alacak gibi gözüküyor.

Ben günün anlamına hitaben hakkını arayan herkesin bayramını kutluyorum sadece haklı iken haksız duruma düşmemenin önemli olduğunu hatırlatmak istiyorum. Özellikle ülkemizin geleceği açısından bu kritik günlerde en uygun yöntemleri uygulayalım derim. Baharın güneşin tüm renklerinin hakim olduğu bu güzel günde, hakkın hukukun kurallarında, sahip olduğumuz kudretli kanın farkında olarak ve mevcudiyetimizi borçlu olduğumuz Atamıza, Cumhuriyetimize layık bir şekilde sesini duyurmaya çalışan herkese sevgiler..

 
Toplam blog
: 93
: 1475
Kayıt tarihi
: 02.02.07
 
 

Elektrik mühendisiyim. Eğitimci bir ailenin kızıyım. Kelimeler ve rakamlarla geçen serüven dolu b..