- Kategori
- Yemek - Mutfak
balık kokoreç yediniz mi?
Eğer cevabınız hayır ise, işte size tarifi hemen balıkçınıza gidin levrek alarak işe başlayın. Ben kokoreç sevmem diyorsanız bunu mutlaka deneyin.
MALZEMELER:
1kg levrek
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Kekik, kimyon, tuz, kırmızıbiber (miktarları arzuya göre)
YAPILIŞI:
Levrekleri içini temizleyip iyice yıkadıktan sonra suyunun süzülmesini bekleyin. Suyu süzüldükten sonra her tarafını una bulayıp her iki tarafını çok az yağda kızartın. Kızarttıktan sonra üstünün kızarmış kabuklarını ve kılcıklarını çıkartın. Ufak ufak parçalara ayırın. Servis tabağına alın üstüne çok az zeytinyağı gezdirin. Ve diğer baharatlarla da harmanlayıp afiyetle yiyin.