- Kategori
- Yemek - Mutfak
Balkabaklı cheese kek

Balkabağının tadını labne peynir, krema ve pudingle birleştirince muhteşem bir cheese kek(peynirli kek) yemeye hazır olun. Üzerine de vişne püresi eklerseniz ortaya çıkan mayhoş tat ile lezzeti daha da artmış bir cheese kek ortaya çıkıyor. Yulaflı bisküvi ile yapılan bu cheese keki fırında pişirme den de yiyebilirsiniz çünkü yumurtayı pudingle pişirmiş oluyoruz. Pişirince de farklı bir lezzet ortaya çıkıyor ve pişirme işini tamamen arzunuza göre ayarlıyorsunuz.
Malzemeler:
Tabanı için:
2 ufak paket yulaflı bisküvi
50 gram eritilmiş tereyağı veya margarin
Üzeri için:
1 kilo haşlanmış balkabağı
Kabak için 2 su bardağı toz şeker
1 kutu labne peyniri
1 küçük paket krema
1 kase vişne püresi
Pudingi için:
2 su bardağı süt
4 çorba kaşığı un
1 yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yapılışı:
2 su bardağı toz şeker ile balkabakları düdüklüde hiç su konulmadan 10 dakika haşlanır ve haşlanan kabaklar ezilir.
Bisküviler mutfak robotundan geçirilip toz haline getirilir ve büyük borcam bir tepsiye yayılır.
Margarin veya tereyağı eritilip bisküvilerin üzerine dökülür ve bisküviler iyice karıştırılarak tepsiye iyice bastırarak yayılır.
Tencerenin içine 2 su bardağı süt, 1 tane çırpılmış yumurta, az soğuk suyla ezilmiş 4 çorba kaşığı un ve 1 su bardağı toz şeker konularak bir kaşıkla karıştıra karıştıra pişirilir ve puding haline gelince içine krema ve labne peynir ilave edilerek mikserle çırpılır ve malzemeler birbirine iyice yedirilir.
Elde ettiğimiz kremalı, peynirli puding bisküvilerin üzerine dökülür, pudingin üzerine haşlanmış ve soğutulmuş balkabakları yayılır. Balkabaklarını yayarken lezzeti artsın diye hafifçe pudingle üst yüzlerinin de temas etmesini sağlayabilirsiniz. Onun üzerine vişne püresi dökerek yayın ve 170 derecelik fırında 30 dakika pişirin. Cheese kek kurumasın diye fırının içine ufak su dolu bir kap koyun.
Cheese kek soğuduktan borcam tepsinin üzerini streç filmle kapatarak buzdolabına koyun ve bir kaaç saat soğutun.
Afiyet olsun.