Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Kasım '10

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Balkabaklı kek

Balkabaklı kek
 

Doyumsuz lezzet du kekin icinde...


Cocuklugumdan beri kabak tatlisini cok severim. Bu sefer kekin icinde denedim. Kahvaltida kek yemeyi sevenler icin ideal.

malzeme:

350g un
130 g seker
1 bucuk cay kasigi kabartma tozu
1/4 cay kasigi karbonat
1/2 cay kasigi tarcin
1 tatli kasigi ögütülmüs zencefil
125 g eritilmis tereyagi
175 ml süt
2 yumurta
1 yemek kasigi pekmez
1 paket vanilya sekeri
250 g balkabagi
bir avuc kiyilmis ceviz ici
yapilisi:

Kabagin kabuklarini soyun. Kücük dilimler halinde kesin. 2 yemek kasigi ve yarim cay bardagi su ilave ederek kisik ateste pisirin. Kabaklar yumusayinca püre haline getirin.
Firini 190 derecede isitin. Kek kalibinizi yaglayin.
Kuru malzemeleri bir kapta karistirin.
Erimis yagi baska bir kaba alin. Süt, yumurta, pekmez, vanilya ve kabak püresini cirpma teliyle karistirin. Unlu karisimi bu kabtaki malzemeye ilave edin. Cirpmadan kasikla alt üst edin. En son cevizi de ilave ederek kaliba dökün.
Firinda 55 dakika pisirip icinin de pistiginden emin olduktan sonra firindan cikarin. Servis etmeden önce 10 dakika daha kalibin icerisinde dinlendirin.

 
Toplam blog
: 26
: 877
Kayıt tarihi
: 04.11.10
 
 

Berlin'de yaşıyorum, evliyim ve dört cocuk annesiyim. Yemek kitabi ve blog yazariyim. Bloglar..