Ingilizlerin klasik bir kurabiyesi olmasina ragnen bizim cok sevdigimiz un kurabiyemizden farkli degil. Yapilisi cok kolay. Hic kurabiye yapmamis olan biri dahi rahatlikla hazirlayabilir.
Tarifte dogal vanilya cubugunun kullanilmasi tavsiye ediliyor. Cubugu icindeki vanilya özütünü cikardiktan sonra kabugunu cöpe atmayin. Seker dolu bir kavanoza koyup agzini sikica kapatin. Nefis kokusuyla kullanilmak üzere vanilyali sekeriniz hazir olacak.
malzeme:
100 g pudra sekeri
200 g un
100 g nisasta
1 vanilya cubugu
200 g oda isisinda bekletilmis tereyagi
Üzerine serpmek icin vanilya sekeri
yapilisi:
Firininizi 160 derecede isitin.
Pudra sekeri, un ve nisastayi iyice karistirin. Vanilya cubugunu ikiye bölün. bicakla cizip icindeki özütü unlu karisima ekleyin. Tereyagini da ilave edip yumusak bir hamur olusturuncaya kadar yogurun.
Hamuru yagladiginiz büyükce bir firin tepsisine parmaklarinizla veya bir kasigin tersiyle bastirarak tepsiye yayin.
Bir bicakla eninden 2, boyundan 3 defa olmak üzere kesin. her bir parcayi tekrar üc defa dikdörgen olusturacak sekilde kesin. Bir catalla dilimlere cizikler atin.
Dilimlenmis hamuru bir bütün olarak firina sürün. 20-25 dakika kadar pisirin. Kenarlarinin hafifce kizarmis olmasi yeterlidir. Agizda dagilacak bir kivamda pismesi icin kurutmamak gerekiyor. Tepsiyi firindan cikardiktan üzerine vanilya sekeri serpin ve 10 dakika dinlendirin. daha sonra baslangicta kestiginiz kisimlardan ayirarak servis tabagina alin.