- Kategori
- Kent Yaşamı
Bandırma yazıları: Alo orası neresi?

Burası Bandırma … Burası Balıkesir…
Buralarda çok şeyler oluyor ama , kimsenin haberi yok. Aslında bu kentlerde oturanların bile herhalde haberi yok. Çünkü bu günlerde siyasi haberler milleti öylesine dürüp büküyor ki artık millet sanki tüm haberlerden ikrah etti. Televizyon, radyo filan dinlemez oldu… Zaten doğru dürüst gazete de okumuyor. Valla sen sağ ben selamet.
Ama yine de siz habersiz kalmayın. Bana göre önemli haberler. Buralarda bir şeyler oluyor. Biraz kafanızı kaldırıp lütfen bakın. Şimdi sırayla şu haberlere bakalım . Ondan sonra sizler bir güzel omuzlarınızı silkin ve “Bana ne!” diyin olmaz mı?
İlk haberimiz:
1.Balıkesirspor I. Süper Lig’e yükseldi.
“Bana ne!” diyecekler de olabilir ama , bana göre çok önemli bir haber. Balıkesirspor savaşa savaşa; mücadele ede ede Süper Lig’e yükseldi Hey Millet.. Bu az haber mi! Bundan büyük haberiniz varsa, söyleyin susayım.
“Geçen sezon Spor Toto 2. Lig'de şampiyon olarak PTT 1. Lig'e yükselen Balıkesirspor, bu sezon sergilediği harika oyunlarla İstanbul BŞB (Büyükşehir Belediyespor).'un ardından Süper Lig'e doğrudan yükselen ikinci takım oldu ve büyük bir özleme son verdi.
Şimdiki adı Süper Lig olan Türkiye 1. Futbol Ligi'nde, sadece 1975-76 sezonunda mücadele eden Balıkesirspor, yaklaşık 40 yıllık "Süper Lig" özlemini dindirmeyi başardı.
Balıkesir Atatürk Statında , Hakem Bülent yıldırım yönetiminde oynanan maçı Balıkesirspor kendi sahasında İBŞB’i (2-1) yenmeyi bildi.
Taraftarlar çok sevindiler . Teknik Direktör : İsmail Erten işin önemini gösteren bir konuşma yaptı.
“Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur da Balıkesirspor'un Süper Lig'e çıkma başarısından duyduğu mutluluğu dile getirdi.
Bandırma’lılar olarak Balıkesir’lileri; Balıkesirspor taraftarlarını candan tebrik ediyor. Darısı Bandırmaspor’un başına diyoruz.
2. Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza’nın yardımcısı Ozan Onur vuruldu (30.4.2014)
Diyeceksiniz ki , “daha dün , bugün iki …Ne oldu ki kurşunlar konuşmaya başladı?
Bu işler böyle. Her siyasi bir yerin parasal değeri var. Sana yaltaklananlar var. Senden bir şeyler bekleyenler var. Karşılığını bulamayınca da tabancaya sarılanlar var. Sen kendi kendini koruyamazsan. Arkanda da kimsen yoksa; böyle sağa sola kurban olur gidersin. Derdini anlatamazsın ve bir de bakmışsın dört kurşun yemişsin. Gerçi ayaklarına sıkmışlar ama kurşun kurşundur. Ne zaman öldüreceği , ne zaman sağ bırakacağı belli olmaz.
Balıkesir’in Bandırma İlçesi’nde Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur, bugün, pazarcılık için kendisinden yer isteyen 25 yaşındaki H.K. tarafından tabancayla bacağından vuruldu. Yaralanan Onur hastaneye kaldırılırken, kaçan H.K. ise polis tarafından yakalandı.
“Bandırma’da, Belediye Başkanı CHP’li Dursun Mirza’nın yardımcılığını yapan Ozan Onur, bugün Sunullah Mahallesi’nde, kendisinden pazarcılık yapmak için yer isteyen H.K. ile tartıştı. Tartışma sırasında tabancasını çıkartan H.K., Onur’a ateş etti. Şüpheli kaçarak uzaklaşırken, sağ bacağına isabet eden üç kurşun ile yaralanan Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur, ambulans ile Bandırma Devlet Hastanesi’ne kaldırılıp tedaviye alındı.”(milliyet.com.tr)
Gördünüz mü vaziyeti, bir şeyler yapmak üzere Belediye Başkanlığını aldınız. Ama bir şeyler vaad ettiniz. Sonra … Sonra hemen karşılığını istiyorlar… Yahu durun dün bir, bugün iki … Yok arkadaş, ben sana oy verdim… Hadi bakalım , sen de karşılığını ver..!
Siyaset giderek mafya işine mi bulaşıyor ne? Bana öyle geliyor. Siyasetçinin temiz kalması ne kadar zor. Her yandan baskılar, her yandan güçlükler ve en önemlisi parasızlıklar. Ama her şeye karşın iş yapan Belediyeler var. İşte Eskişehir… Onu hep örnek göstereceğiz.
3. Bandırmaspor,
“Bandırmaspor’da : "Hedef PTT 1'inci Ligi"
BANDIRMASPOR Basın Sözcüsü Can Gülmezgil, play of maçlarını kazanarak uzun süreden beri özlemini duydukları PTT 1'inci lige çıkmayı hedeflediklerini söyledi.
Play off maçları öncesinde yönetim kurulunun teknik heyet ve futbolcularıyla bir değerlendirme toplantısı yaptığını açıklayan Can Gülmezgil, düzenlediği basın toplantısında play of maçlarını kendi gelecekleri adına önemsediklerini söylerken, "Taraftarlarımız da maçlarımızda sadece takımlarına destek versinler" dedi.(haberciniz.biz)
Bandırmaspor’un play off serisinden başarıyla çıkarak , PTT 1.Lig’e yükselmesini bekliyoruz.
4.BEKO –Basketbol Liginde Bandırma- BANVİT Birinci sırada
Bandırma BANVİT –Basketbol Takımı rakiplerine duman attırıyor.
Beko Basketbol Ligi 16.hafta karşılaşmasında Banvit sahasında Aliağa Petkim’i misafir etti. Baştan sona oyunda üstünlüğünü kabul ettiren Banvit ilk yarısını 45 – 23 önde tamamladığı karşılaşmadan 94 – 52’lik skorla galip ayrıldı.
Beko Basketbol Ligi 29.haft karşılaşmasında Banvit sahasında Anadolu Efes’i misafir etti. Karşılaşmanın ilk yarısını 36 – 44 geride tamalayan Banvit ikinci yarıda ki oyunuyla sahadan 73 – 72’lik skorla galip ayrıldı. Bu sonuçla Banvit Beko Basketbol Ligi normal sezonunu sahasında maç kaybetmeden tamamlamış oldu.
Beko Basketbol Ligi takımlarından Banvit'in, blok ve ribaund lideri Charles Davis, 7-8 yıl öncesine göre Türkiye'de daha çok gencin basketbol oynamak istediğini belirterek, "Türkiye'de basketbolun, ABD'deki gibi en çok izlenen, oynanan sporlardan biri olduğuna inanıyorum" dedi. (banvitbasketbol.com.)
Bandırma’ Banvit takımı Basketbol Liginde de öncü durumda.
Takıma ve oyunculara başarılar diliyoruz.