Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Aralık '13

 
Kategori
Seçim
 

Bandırma yazıları: CHP Yeni başkan adayı Dursun Mirza

Bandırma yazıları: CHP Yeni başkan adayı Dursun Mirza
 

DURSUN MİRZA


Bandırma, Güney Marmara’da yer alan Balıkesir’e bağlı çok şirin bir ilçedir. Balıkesir’in bütün ilçeleri şirindir, güzelir de Bandırma’nın hali bir başkadır. Diğer yandan Bandırma il olmaya çok yakın çok gelişmiş bir kazadır ama nedense (nedeni aslında belli CHP’ye oy verdiği için…) bir türlü İL mertebesine yükselemez. Yıllardır  böyle avuturlar gider. “Sizi yakında il yapacağız..” diye bir hikaye anlatırlar. Bandırmalı’da yutmaz ama ne yapsın…

Eee nerdeyse geçen seçimlerden beri dört yıl geçti , işte şimdi sırasıyla yerel Belediye seçimleri, sonra genel seçimler yapılacak… Ondan sonra da yeniden bir Cumhurbaşkanı seçeceğiz. Hadi bakalım hepimize  hayırlı olsun.

Geçen belediye seçimlerinden önce , CHP’li Belediye Başkan Adaylarından Sayın Sedat Pekel’ le arkadaşımız Sigortacı Ertan Erengin’in Bürosunda karşılaşmıştık. Daha öncede birkaç kez merhabamız vardı. Epey bir sohbet ettikten sonra Belediye Başkan adaylığı için kutladık, İnşallah kazanırsın dedik, iyi niyetli dileklerimizi söyledik…

Bunun üzerine Sayın Pekel, “Sayın Hoca’m siz oldukça tecrübeli bir insansınız. Bizim durumumuzu nasıl görüyorsunuz? Kısa bir değerlendirme yapar mısınız? Diye sordu, ben de :

“Sayın Sedat Bey , siz daha önce de Belediye Başkanlığı , Milletvekilliği yapmış değerli bir insansınız. Sizin dürüstlüğünüzü, efendiliğinizi herkes biliyor; fakat  geçen sefer de size  bırakılan kısıtlı bütçeler ve borçlar yüzünden çok fazla göze batacak işler yapamadınız. Onun için fena halde rakibinizle çekişeceksiniz, ve kazanırsanız  kaynak meseleleriyle uğraşacaksınız. Kazanırsanız, her şeyden önce bu kaynak meselelerine eğilin, para bulun; borçlarınızı ödeyin. Eğer , Bandırma için de gerçek bir katkıda bulunmak istiyorsanız, Bandırma’nın caddelerine, sokaklarına bakın… Son derece bakımsız, köy yollarından berbat yollarımız var. Lütfen bu yolları adam etmenin yollarını arayın. Bunu bile yapabilirseniz. , Bandırmalı size sonsuz minnettar kalacaktır. ..”

O zaman, Sayın Sedat Pekel, dinlemiş ve düşüncelerim için teşekkür etmişti.

Sağolsun, gerçekten seçimleri kazandı ve  iş yapabilmek için yeni kaynaklar buldu. Ve Bandırma’nın bütün caddeleri, sokakları onun zamanında kısa zamanda kaymak gibi asfalt oldu. Milletin gözü, gönlü rahatladı. Tozlu topraklı yollardan kurtuldu. Bu bakımran hepimiz, Sayın Sedat Pekel’e bu arada onun yardımcısı ve sağ kolu Dursun Mirza’ya minnettarız.

Şimdi Bandırma’nın bütün yolları tertemizdir. Hepsi de asfaltlanmıştır ve yeniden asfaltlanmıştır. Neden? Çünkü bizde bilindiği gibi , yollar asfaltlanır. Ondan sonra , yeniden alt yapı hizmetleri yapılmaya başlanır, büyük borular döşenir; elektrik telleri alta alınır; internet telleri yol altından geçirilmeye çalışılır ve o yollar yeniden yeniden kazılır, kazılır, kazılır… Buna Belediye nasıl dayansın, bütçe nasıl dayansın?

Tabii, bunlar kentlerin , Maksi Planlarının ve genel iş planlarının olmamasında… Kentin büyümesini hesaplayamayanların, neyi nerde ne yapacaklarını bilemediklerinden her şeyin plansız, programsız ve döke saça yürütülmesidir.

Daha önceki dönemde devletin desteğiyle  belki çok işler yapılmıştır ama , denizin üzerine yapılmış o koca  gereksiz  KÖPRÜ bir aptallık anıtı olarak , önümüzde durmaktadır. Ve yıllarca da duracaktır! Diğer yandan , hiçbir zaman kalesi olmayan Bandırma’nın çevresini çepe çevre kale ile donatmak hangi akıla hizmetti. Bunlar çoğu Bandırma’lıyı gülümsetmiştir; ama çoğunu da kızdırmıştır. İşte AKP bu gelişigüzel yaptığı saçma sapan işlerden dolayı seçimi kaybetti ve Bandırma halkı ondan yüz çevirdi.

Şimdi, Belediye, yerel yönetim seçimleri geldi yaklaştı. 2014’de mart ayında yapılacak seçimlerde Bandırma’lı kime oy verecektir? Bana göre yine CHP kazanacaktır bu kentte. Çünkü AKP’nin yaptıkları gözünün önündedir ve onun için kızgınlık vesilesidir. Ve Bandırma'lının kızgınlığı hala geçmemiştir.

Bu Belediye seçimlerinde CHP’den şu aday adayları boy gösterdi. Sedat Pekel, Dr.Selim Panç (Kent Konseyi Başkanı), Metin OK (Kuyumcu), Dursun Mirza , Ozan Onur (İş adamı) , Anıl Boz, Ahmet Ergüven, Ahmet Göçmez, Gültekin Mutlu, Hadi Selimoğlu… Acaba , seçimlerde CHP adayı kim olabilir:

Yapılmış bir ankete göre adayların sıralanma sonuçları şöyleydi:
1.Dr.Selim Panç (%39) , 2.Dursun Mirza (%28) ; Sedat Pekel (&13) ; Metin Ok (%8) , Ozan Onur (%6) ; Ahmet Göçmez (%3) ; Gültekin Mutlu (%3)

Ama sonuç olarak : Balıkesir'in Bandırma ilçesinde 2014 yılı CHP'nin belediye başkanı adayı 244 oy farkla Selim Panç'ı geride bırakan Dursun Mirza  oldu.

Biliniyor ki, Sayın Dursun Mirza, Sedat Pekel’in sağ kolu olarak çok çalıştı ve Bandırma’da bir şeyler yapılabildiyse onun katkısı büyüktür. Umarız  önümüzdeki dönemde de, hem CHP’ye hem de Bandırma halkına yararlı olur.

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..