Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Aralık '13

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray : 2 - Trabzonspor : 1. Yürü ya Galatasaray yürü…

Galatasaray : 2 - Trabzonspor : 1. Yürü ya Galatasaray yürü…
 

galatasaraytransfer.org


Spor Toto Süper Lig 16. Hafta mücadelesinde Galatasaray Trabzonspor'u konuk etti. (22.12.13.) Pazar akşamı saat 20.00'de Türk Telekom Arena Stadı'nda oynanan maçta Galatasaray (2-1) galip geldi. Bu arada maçı Atletico Madrid’te forma giyen, G.S.’ın eski oyuncusu Arda Turan da izledi.

Galatasaray ile oynadığı son 6 maçı kazanamayan Trabzonspor bu maçı kazanmak için çok istekli görünüyordu. Maçtan önce  Mustafa Reşit Akçay’ın beyanları Trabzonspor’un İstanbul’a iddialı geldiğini gösteriyordu. Ama ne yazık ki, Trabzonspor umduğunu değil, bulduğunu aldı. Bu sonuç da pek yadırganacak bir sonuç değildir. Trabzonspor son zamanlarda yurt içinde aldığı kötü sonuçların nedenini kendi değerlendirsin.

Takımlar:

Galatasaray: Muslera, Sabri, Gökhan Zan, Semih Kaya, Riera, Selçuk, Melo, Yekta, Sneijder, Burak, Drogba.
Teknik Direktör: Roberto Mancini

Trabzonspor : Onur, Bosingwa, Mustafa Yumlu, Aykut Demir, Bamba, Olcan, Colman, Zokora, Yusuf, Adrian, Henrique.
Teknik Direktör :Mustafa Reşit Akçay

Goller:
(İlk yarı (0-0) bitmişti)
60.dk. Burak Yılmaz Galatasaray’ın ilk golünü attı (Galatasaray :1 Trabzonspor  :0)
66.dk. Olcan Adın'ın golü ile skor 1-1 oldu.
67.dk.Burak Yılmaz  attığı golle yeniden takımını öne geçirdi.(Galatasaray:2-Trabzonspor  :1)

Değerlendirme :

Seyircilerin, taraftarların bastırmaları ve yöneticilerin işin ciddiyeti anlamaları üzerine Galatasaray tribünleri nihayet ilk kez ısıtılmıştı. Bu, biraz ısrar edilince neler yapılabileceğinin ilk örneğiydi. Diğer yandan sahanın iyice düzeltilmesi ve sahanın üzerinin tamamen örtülmesi işlerinin de kısa zamanda başarılmasını dileriz.

Baştan itibaren, Galatasaray haf hattını ve hücumunu orta sahadan, Selçuk’tan başlatmak ister ve onunla gol yollarını arardı. Başlangıçta Selçuk İnan bu görevi tamamiyle yerine getirse de nedense son maçlarda Selçuk’un bu etkili rolünün giderek bittiğini üzülerek görüyoruz. Selçuk artık karşı takımlar için tehlike değil. Neden? Bunun nedenini Galatasaraylı yöneticiler sormalı ve yanıt vermeliler.

Selçuk İnan’ı takıma kazandırmak için bu futbolcu ile esaslı bir şekilde oturup konuşmak gerekir. Derdi nedir? Bir ciddi sakatlığı mı var? Mesele nedir? Selçuk kaybedilecek bir futbolcu değil. Takımı kurtaracak, sürükleyecek, takımın belkemiği olan bir futbolcu ama ne yazık ki eski performansını gösteremiyor. Neden?

Burak Yılmaz bugün isabetli golleriyle takımın kurtarıcısı oldu. Ama bu takımı tek tek futbolcular mı kurtaracak… Takımın kendisi nerede?

Bana göre artık, Sarı Kırmızılılar takım oyunu oynamıyorlar; daha çok şahsi insiyatiflerle oyunda bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Herkes birbirine çok da yardımcı değil. Bu arada takımda top bekleyip gol atmak isteyenler çoğalmış durumda. Bu haksızlık.

Fırat Aydınus taraflı bir maç mı yönetti? Bazılarına göre, Melo ile Olcan’la çarpışmasında, Melo’ya doğrudan kırmızı kart göstermeliydi ama bunu yapmadı. Hakemler hakkında böyle değerlendirmeler son derece haksız. Hakemler de arada sırada hata yapabilir ama  bu da oyunun kuralları içindedir. Hatasız kul olmaz, hakem de… E öyleyse ne bekliyoruz; hakemlerden insan üstü insan olmalarını mı?  Öyle hakem bulmak imkansızdır.

Aslında , 77. dakika: Colman’ın kırmızı kart ile takımını 10 kişi bırakması da son derece gereksiz bir olaydı.

Şunu da söylemek lazım. Eğer Trabzonspor'un kalecisi Onur Kıvrak olmasaydı. Trabzonspor daha çok gol yerdi. Onur kıvrak çok gol kurtardı. Çok iyiydi.

Böylece, Galatasaray, lig maçlarında galibiyetlerle rakibi Trabzonspor'un 11 farkla önüne geçmiş bulunuyor. Ama Galatasaray'a lig dördüncülüğü yeter mi?

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..