- Kategori
- Yöresel Yemekler
Banduma

Malzeme: Haşlanmış hindi suyu, iyi pişirilmiş yufka ekmeği, ceviz içi, tere yağı ve hindi eti.
Yapılışı:
Yufkalar ortadan ikiye kesildikten sonra yuvarlak olarak sarılır ve 6-7 santim uzunluğunda kesilir. Orta sıcaklıktaki hindi suyuna batırıldıktan sonra tepsiye kenarlarına dikey olacak şekilde sıra ile yatırılır. Tepsinin ortası boş olacak şekilde dizilen yufkaların üzerine ceviz içi serpilir ve eritilmiş tere yağı ile yağlanır. Bu işlem tepsi doluncaya kadar sıra ile devam eder. Tepsinin ortasındaki boşluğa da eritilmiş tere yağı ve ince olarak ufaklaşmış hindi eti konur. Üstü bir müddet kızarıncaya kadar fırında bekletildikten sonra servis yapılır.
Kastamonu yöresine ait yemek tarifidir.Bir kez tadan, damak zevkini yakalayabilen mutlaka tekrar yemek için mekan arayacaktır.Kastamonu ve Kastamonuluların olduğu yerler hariç, başka bir yerde bulamazsınız.Afiyet olsun.