Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Nisan '21

 
Kategori
Kitap
 

Barışın Renkleri

Mine Ömer

Barışın Renkleri

Osman Akbaşak’ın yazdığı “BARIŞIN RENKLERİ”1974 yılında ilk çıkarma birlikleriyle adaya giden asker Kazım’ı arama  öyküsüdür. Kazım adaya geldikten sonra İzmir’deki ailesi ondan bir daha haber alamaz. “Bir gün mutlaka gelecek” demiş beklemiş baba. Anne uzun yıllar bu bekleyiş içinde susmuş ama beklemiş. Kâzım giderken eşinin hamile olduğundan haberi yoktu. Eşi Gülten,  öldüğünde kızı Melek henüz okula gitmiyordu. Melek’i babaanne ve dedesi büyütmüş. Melek’in kızı Sibel ise kırk beş yıl sonra büyük dedesinin son arzusunu yerine getirmek için Kıbrıs’a gider. Uzun yıllar önce ailenin tüm araştırmalarına rağmen bulunamayan Kâzım’ı torunu Sibel bulabilecek mi? Kâzım’ı Kıbrıslı gazeteci meslektaşları ile birlikte aramaya başlar.

       Kırk beş yıl kendisinden haber alınamayan Kâzım’ın başına ne gelmiştir? Yaşıyorsa İzmir’deki ailesinin yanına neden geri dönmemiştir? 20 Temmuz 1974’te adaya çıktıktan sonra başına ne gelmiştir? Ölmüş ise mezarı neden bulunamamıştır? İşte bu soruların yanıtlarını romanı okuyarak bulabilirsiniz.

            Osman Akbaşak’ın yazdığı roman beni çocukluğuma geri götürdü. Türkiye’de yaşayıp da Kıbrıs’ı yazmak kolay değildir. Okuma listenize Barışın Renklerini almanızı öneririm. Tebrikler Osman Akbaşak. Nice kitaplara….

 
Toplam blog
: 56
: 504
Kayıt tarihi
: 05.10.09
 
 

Mine Ömer; Larnaka, Kıbrıs doğumludur. Kıbrıs Bayrak Radyosu'nda memur olarak çalıştı. Haber ..