Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Aralık '17

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Başarı ve Mutluluk

Başarı nedir? Başarılı insan kimdir? Başarı neden bu kadar önemli? Başarı, mutluluk için şart mı?

Başarıyı insanı saygı duyulacak işleri çalışarak elde etme olarak tanımlayabiliriz. Buna göre, başarılı insan ise emek, çalışmak ve saygın olmak üçgenin içinde.

Başarıyı önemli kılan bazı faktörler var. İnsanlığın temel inanışında insanoğlunun hep kendini geliştirmesine dair bir kabul var. Dinimizde bu, " İki günü eşit olan zarardadır." sözüyle ifade edilmiştir. Başarıyı sürekli pedal çevirmeye benzetebiliriz. Bisikletin hareket etmesi için sürekli pedal çevirmeye ihtiyaç duyarız. Hep bir ilerleme içinde olmamız lazım. İlerleme olmadığı zaman bisiklet durur ve yan yatar. İnsan, sürekli gelişen bir varlıktır. Bu gelişim süreci içerisinde başarıyı sağlayamayanlar yosun tutarlar. Bu nedenle, insan başarıyla geliştiği zaman hayat ona daha güzel ve anlamlı gelecektir.

Başarı ve mutluluk arasında pozitif bir bağlantı olduğunu söylemiş olduk. Fakat iş , o kadar basit değil. Başarı mutluluk getirir. Ancak başarıyı mutluluk için şart görme eğilimi insana mutsuzluk getirir. Buna başarı bağımlılığı diyebiliriz. Başarılı olmasam ölürüm, düşüncesi ile bunu ifade edebiliriz. Evet, başarı ve mutluluk arasında bir neden-sonuç bağlantısı vardır. Bu mutluluk için başarı şarttır anlamına gelmez. İnsan, insan olduğu için değerlidir. İnsanoğlu, sahip olduğu hazinesi yani kendisi sayesinde mutlu olmayı hak eder. Ne başarı, ne onay, ne sevgi ... Bunların hiçbirine gerek yok. İnsan, sadece insan olduğu için mutlu olmayı hak eder.

Başarı ve mutluluk arasında neden sonuç ilişkisi vardır; ancak şart sonuç ilişkisi yoktur.

Mutlu olmak, her insan evladının en doğal hakkı.

 
Toplam blog
: 20
: 531
Kayıt tarihi
: 24.05.09
 
 

15 Haziran 1991'de Türkiye'nin doğu illerinden eşsiz Van Gölü'nün batı kıysına hakim olan ama göl..