Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Eylül '17

 
Kategori
Deneme
 

Başarının Sırları

Başarının Sırları
 

BAŞARININ SIRLARI


Uzun süre önce bir yerde okumuştum. Yazarını bilmiyorum. Sonra da ilginç bir şekilde açıklıyordu savını yazar. Başarının yedi sırrı… Cevapların hepsi odamızda bulunuyor:

“Çatı diyor ki: Yükseği hedefle.
Fan diyor ki: Rahat, serinkanlı ol.
Saat diyor ki: Her dakika değerlidir.
Ayna diyor ki: Hareket etmeden önce yansıt.
Pencere diyor ki: Dünyayı gör.
Takvim diyor ki: Güncel ol.
Kapı diyor ki: Hedeflerine ulaşmak için kuvvetlice it.” Alıntı

Düşündüm ki bu tespitler rastgele söylenmemiş. Tamamen gerçekleri yansıtıyor. Hepimizin bildiği gibi hedeflere ulaşmak için çaba gerekiyor. Kapıyı itmeden açamıyorsak hedeflere de gayret göstermeden ulaşamayız. Biz istersek her şeyi başarabiliriz. Kendimize olan inancımızı ve özgüvenimizi yitirmeyelim. Bu nedenle önümüze küçük hedefler değil, büyük hedefler koyalım.

“Vakit, nakittir.” atasözümüzü hepimiz biliyoruz ama genellikle uygulamıyoruz. Maalesef pek çoğumuz vaktimizi boş işlerle uğraşarak mirasyedice harcıyoruz. Oysa vakit, paradan çok daha fazla kıymetlidir. Her dakikanın değerli olduğunu bilelim ama serinkanlı olalım. Unutmayalım ki hayat, aceleye gelmez. O halde bugünün işini de yarına bırakmayalım.

İnsan, sosyal bir varlıktır. Kendi kabuğumuza çekilmeyelim. Dünyayı görelim. İnsanlar neler yapmışlar izleyelim, örnek alalım. Daima hayata açılan geniş bir penceremiz olsun. At gözlüklerimizi atalım. Yeniliklere açık olalım. Cep telefonları çıkmışken dumanla haberleşmenin gereği yok yani… Güncelliğimizi koruyalım. Eski fikirlerde inat etmeyelim. Yapacaklarımızı, hedeflerimizi önce ailemize, sonra çevremizdekilere yansıtalım. Yapacaklarımıza öncelikle kendimizi inandıralım, biz kendimize kalben inanırsak herkes de bize inanacaktır.

Başarı; çalışıp çabalamadan, alın teri dökmeden kazanılamaz. Sırt üstü yatanlara da altın veya gümüş tepsilerde sunulduğu görülmemiştir. Atalarımız “Emeksiz yemek olmaz.” demişler. “Ne yapayım Allah beni dahi yaratmamış. Benim doğuştan şansım yok. Hangi işe el atsam olmuyor. Kısmetsizim.” diyerek bahanelerin arkasına saklanmaya da hiç gerek yoktur. Yazımı Thomas Edison’un çok beğendiğim bir sözüyle bitirmek istiyorum:  “Dehanın yüzde biri ilham, yüzde doksan dokuzu terdir.” 

HARİKA UFUK

ADANA

14 Eylül 2017
Saat: 10.45

 
Toplam blog
: 389
: 261
Kayıt tarihi
: 01.12.13
 
 

Adana'da doğdu. Öğrenim hayatına İstanbul'da Çengelköy İlkokulu'nda başladı. İstanbul Marmara Ünive..