Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ekim '11

 
Kategori
Futbol
 

Basının çabası

Basının çabası
 

F.Terim bugünlerde basını falzasıyla tarafına çekmiş durumda.Bakalım bu kez başarılı olabilecekmi..?


Bu günlerde  spor basınında oldukça fazla bir Fatih Terim  hayranlığı ve hoşgörüsü görülmekte.  Bazen bunu normal karşılasakta bu günkü gazetenin başlığında Fatih Terim'den Aykut Kocaman'a taş başlığı altındaki haber ile ilgili bir kaç cümle yazmadan geçemiyeceğim.

Milli takıma giden oyuncularla ilgili olarak yapılan açıklamalar her iki klübü ve teknik direktörü bağlar. Fatih Terim in mili takıma  giden oyuncuların sakat dönmesi ya da dönmemesi ile ilgili görüşü kendi görüşüdür. Aykut Kocaman'ınki de kendi görüşüdür. Siz her ikisinede katılırsınız yada katılmazsınız. Ancak burda Fatih Terim'in söylediklerini Kocaman'a taş olarak yorumlarsanız her iki antrenörü öncelike karşı karşıya getirmiş olursunuz. Ne Terim'in söylediklerinde böyle bir taş atma amacı var. Ne de Kocaman'ın söyleminde Fatih Terim'e yönelik bir söz var. Hal  böyle iken yazının başlığını Fatih Terim'den Kocaman'a taş şeklinde atarsanız önce teknik adamları sonrada her iki camianın taraftarlarını karşı karşıya getirirsiniz. Sonrada her iki klübün maçlarına neden taraftarlar bu kadar aşırı gösteri yapıyor  ve kavga ediyorlar bunu anlamak güç dersiniz. Bu haberi okuyan taraftarın  grup psikolojisi içerisinde stadlarda kavga etmesi karşı takım  taraftarlarına ve çevresine saldırgan tavırda olması kaçınılmazdır.

Bundan 15-20 yıl önce bütün derbi maçlarında stadlarda taraftarlara eşit sayıda yer ayrılırdı. Tribünlerin yarısı bir takıma diğer yarısı diğer takım taraftarlarına ayrılırdı. Elbette bazen aşırı tezahürat ve küfürde olabilmekte idi. Ancak bü günkü kadar yoğun bir şiddet yoktu. Bunun nedeni son yıllarda basının ve televizyonların takım taraftarları gibi ayrışması yazarların ve televizyoncuların taraf olmalarından dolayı haber yaparken daha agresif olmaları ve takım taraftarlarınında bundan olumsuz etkilenmesidir. Yukarıdaki örnek bunun en son göstergesidir. Belkide iki dost olan Terim ve Kocaman bu haberde iki ayrı düşman gibi gösterilmiştir.  Zaman zaman gazetecilerin haber kaynaklarının  yönlendirme ve baskısıyla başlık ve haber içeriklerinde değişime gitmesi  şiddet ortamını  körüklemiştir. Bu durum gazetecinin maddi  değişiminden başka kimseye bir fayda sağlamayacaktır. 

 
Toplam blog
: 96
: 648
Kayıt tarihi
: 12.08.08
 
 

Karadenizliyim. İzmir' de yaşıyorum.  Dünyanın tek bir ülke  olduğuna inanarak  bütün insanların ..