Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

kevser şekercioğlu akın

http://blog.milliyet.com.tr/kevser

12 Nisan '16

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Başınız sağ olsun Kızlar

Başınız sağ olsun Kızlar
 

internetten alıntıdır


Herkesin hissettikleri çok farklı ama bazı duygular var hep aynı titretir tellerini burunlarımızın. Kalabalıkla öylesine, o günün getirdiği ne olduğunu bilmediğin bir sakinlikle geçse de "SONRADAN KOR" özlemin derin acısı.

Geçmeyecek mi? Geçecek ama aynı şiddetle hissettirmese de hep bir sızı kalacak yüreklerinizde. Sanki her zaman yanınızdaymış, her işinizi o halledermiş gibi her sıkıştığınızda gelecek akıllarınıza. Kalabalığın içinde dökemez bazıları billurlarını, sonra herhangi bir müzik -dilini bilmen önemli değil- birden bir anı getirir gözlerinin önüne; "Saçmalama baba, geçen sene de görmem diyordun bak bakıyorsun işte Ahmet Dağına." "Bu sene başka kızım, bu sene son, bir daha göremem buraları"... Şimdi Ahmet Dağı engelliyor bütün rüzgarları üstüne değmesin diye. Benim burnumu bütün tulum-kemençe melodileri sızlatıyor. Sizinkini Gesi Bağları,...

Hiç ummadığınız bir anda bir nefes, bir koku, bir komiklik ve sanki o bütün ülkenin tek atasıymış gibi bütün sözleri ATASÖZLERİ kıvamına dönüşecek. Şöyle derdi, böyle söylemişti. Yaşarken her dediğini yapmışız gibi onaylamadığı her şey de bir adım geri getirecek sizleri gülerek hem de. Onaylamadığınız huyları-huysuzlukları hiç acı vermemiş gibi başka bir gözle gösterecek sanki olanlardan hiç etkilenmemişiz gibi. Ölüm beraberinde bir anlayış, bir uysallık, sakin bir kabul ediş de getiriyor beraberinde belki de en çok babalarımız ölünce büyüyoruz kim bilir. Allah annelerimize sağlıkla uzun ömürler versin.

Bazen uzun yürüyüşlerde hıçkırığa dönüşecek sessiz ağlamalarınız, yan yana yürüseniz bile dile dökülmeyecek içinizdeki fırtına, kısa bir özet dökülecek dillerinizden "ÇOK ÖZLÜYORUM" şeklinde. Elbette yine çok güleceğiz bir araya geldiğimiz de ama o gülüşler büyümeleri getirecek beraberinde. Bir kız babasını kaybettiğinde yalnız kalır bir başına. Yılanlı rüyalardan nefes nefese uyandığınızda "Benim zaten babam yok" diye ağlayacaksınız. Nereden mi biliyorum? Bilmem öylesine geldi aklıma şimdi.

Başınız sağ olsun kızlar, babanıza Allahtan rahmet diliyorum, gittiği yerde utandırmadan, cennet mekanlarında yaşamak kısmet olsun. Sizlere de sabırlar diliyorum. Biliyor musunuz uzun süre hep o olacak günlerinizin içinde, yaşarken bile bu kadar dile getirmediğinize şaşıracaksınız birbirinize bakarak. Dünya daha kocaman görünecek gözlerinize bazen de küçücük olacaksınız o koskocaman dünyanın içinde. Yalnızlıklar kavuracak, özlemler hiç merhem olmayacak kavruklarınıza yine de yaşayacaksınız günlerin getirdiklerini. Nereden mi biliyorum? Bilmem öylesine geldi aklıma şimdi.

Şimdi daha çok memleketli, daha çok babasının kızları olacaksınız. Çıkışsız dar odalardan onun rüyalarınızda gösterdiği yollardan çıkarak bulacaksınız nefeslerinizi ferah-ferah almayı. Dilleriniz hep duaya dönecek sırf ona bir faydası olsun diye.  Nereden mi biliyorum? Bilmem öylesine geldi aklıma şimdi. 

 

 

 
Toplam blog
: 374
: 869
Kayıt tarihi
: 15.01.07
 
 

1965 Akçakoca doğumluyum. Evli ve dört kız annesiyim, küçük bir kızın  anneannesiyim. A.Ü. Halkla..