Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Haziran '19

 
Kategori
Siyaset
 

Başka Bir Muhalefet Mümkün mü?

Türkiye’de  eskiden siyaset, partilerin farklılıklarıyla  yürütülürdü.

Bugün ise siyaset,  popülist şeriatçılık ve ayrılıkçı Kürtçülük ekseninde yürütülüyor. Bunlardan birine mensup olmayanlar, kendiliğinden, diğer kampa mensup sayılıyorlar.

Ne yazık ki Türkiye’nin umudu olması beklenen CHP dahi bu kamplaşmayı olduğu gibi kabul ediyor.

Bu kamplaşmada etkin güç , Ortadoğu’daki bütün ulusal devletleri tehdit eden  Kürt silahlı ayrılıkçılığı. Kürt silahlı ayrılıkçılığı ne yazık ki  Ortadoğu ülkelerinin kendi iç çekişmelerinden yararlanarak şu anda mevcut bütün siyasi düzlemi kendisine göre şekillendirebiliyor ve gündemin birinci maddesi haline gelebiliyor.

Bebek katili, teröristbaşının bir zamanlar “ Devlette sözüm geçiyor…” vb beyanlarının  basına sızması bu gerçeğe işaret ediyordu.  Ne yazık ki Türkiye’de muktediriyle, muhalifiyle herkes, silâhlı ayrılıkçı Kürt terörüne boyun eğmiş durumda. Bir yanda  teröre karşı operasyonların devam ettiği söylenebilirse de “Andımız’ın” hâlâ sırf Kürt’ler gücendirilmesin diye okullarımızda okutulmaması, bölge halkı tarafından “  PKK’nın silah zoruyla Türk’lere her istediğini kabul ettirebileceği..” şeklinde yorumlanıyor.

Peki Türkiye’de Kürt’leri, katı ve bükülmez bir oy paketi olarak görerek Kürt etnik ırkçılığının değirmenine su taşımadan muhalefet yapmak imkânsız mı? Elbette  hayır.

Böyle bir muhalefetin oluşması için ana şart,  egemenliğin ancak ve yalnız bölünmez Türk Milleti’ne ait olduğunu ve bundan dolayı da egemenlik kullanan öznenin ancak ve yalnız Türk  diye anılması gerektiğini kabul etmektir. Eğer bu kabulde anlaşılırsa ki  bu bir hayal değildir, doğrudan doğruya Anayasa maddesidir,    silâhlı Kürt etnikçiliğine siyasette bir  “anahtar” rolü vs verilmesine de gerek kalmayacaktır.

Ayrıca “muhalefet” teriminin, Stalinist bir siyasi anlayışın “ silahlı propaganda” öznesi olarak Türk siyasetinde yer alamayacağı konusunda da kesin bir  mutabakata varılmalıdır.

Ancak bu şekilde “Kürt’lete muhaç” bir muhalefet yanılgısından ve aczinden kurtulabiliriz.

 

 
Toplam blog
: 153
: 503
Kayıt tarihi
: 11.02.11
 
 

Eczacıyım, memlekete meraklıyım.....