Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Temmuz '21

 
Kategori
Felsefe
 

Başka Yolu Yok!

Önümüzdeki seçimlerde siyasi liderlerden sadece bir şey istemelidir seçmenler. O şey gerçekleştiğinde ülkemiz hem ekonomi bağlamında büyük ivme kazanacak, ürünler ucuzlayacak, alım gücü normal standartların çok üzerine çıkacak ve kapitalist sistemin kendiliğinden geliştirmiş olduğu bireyci yaklaşımların bile törpüleneceği, zamanla normal olması gereken ilişkilerle yaşamın devam edeceğini söyleyebiliriz.

Peki nedir o şey?

Terör!

Terörün sıfırlanması..

Kırk yıldır devam etmekte olan ve kırk bine yakın insanımızın hayatına mal olmuş olan ve kırk yılda savunma giderlerimiz nedeniyle ekonomiyi adeta süründüren bu terör belasının son bulması için tek bir çözüm görünüyor, o da mecliste bulunan hatta bulunmayan tüm siyasi partiler AKP/CHP/HDP/MHP/iYİ P/SP bir masaya oturarak ülkenin kırk yıllık sorununu beraber çözmeye karar vermeleridir.

Siyasi liderler tek bir ağızdan bu terör yapılanmasının kırk yıl önce ABD tarafından organize edildiği, amacının ülkemiz ekonomisine zarar vermek olduğunu ve zarar gören ekonomi ile yönetilen ülkemiz insanlarının ilişkilere de zarar verdiğini vurgulanarak ülkemiz insanlarının daha insan gibi yaşayabilmeleri için terör örgütü ile savaşmak yerine terör bataklığını kurutmanın daha doğru yol olduğunu ve bu yolun adresinin ABD duğunu kalın çizgilerle altını çizerek dünya ülkelerine yüksek volümle dillendirmeleri ve ABD ile dıyalog yoluyla çözülmelidir. Başka yolu yok!

Siyasi parti liderleri gece gündüz yedi/yirmidört birbirlerine laf yetiştireceklerine bu asırlık terör meselemizi çözmek için önümüzdeki seçimlerde ortak vaatlerde bulunmazlarsa programlarına manfesto şeklinde almazlarsa tüm siyasi partiler için söylüyorum, 'hiç birisi ülkenin geleceği için politika üretmiyor' derim kendi adıma ve eğer sandığa gidersem (pek düşünmüyorum) en zayıf görünem sosyalist partilerden birine oy vermeyi düşünüyorum.

Siyasi liderler ABD'nin terör örgütünü neden örgütlemiş olduğunu çözemiyorlarsa derhal koltuklarını bırakmalıdır. Terör için savunma giderimiz arttıkça devletin kasası zarar görmekte, zarar gördükçe özelleştrme kapsamında ülke varlıklarımız yabancı sermayenin ellerine geçmiştir taa Özal dönemi itibariyle.

Gerçi ABD kırk yılda yapacağını yapmıştır. Hiç olmazsa bundan sonrasını durduralım.

Siyasi parti lderleri bir araya gelerek terör meselesini çözmemeleri için hiç bir neden görmüyorum. Çözerler. Yeter ki istesinler.

Nokta!

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..