Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mayıs '10

 
Kategori
Sosyoloji
 

Başkalarını sevmeyen kendini sevsin

Başkalarını sevmeyen kendini sevsin
 

spokeblog.wordpress.com


Yüce tanrılar “Başkalarını sevmeyen kendini sevsin” dediler. Narcissus’ın cezası buydu. Diye bitirmiş Narsızım ile ilgili yazısını sevgili Cem Mumcu (Milliyet Cadde. Ne oluyor burada?)

Yerleştikleri coğrafyada sürekli kan döken, çocuk - kadın, asker-sivil ayrımı yapmaksızın kifayetsiz muhteris tavrıyla tüm uluslararası hukuk kurallarını, insani değerleri, hiçe sayan İsrail yine yapacağını yaptı.

Soykırım a uğrayan, çocuk – kadın - yaşlı ayrımı yapılmaksızın fiziksel ve ruhsal travmalara maruz bırakılmış bu ırk şimdi aynı şeyleri niçin başka masumlara yaşatıyor?

Psikolojik travmalara maruz kalanlar yaşadıkları acılar karşısında iki uç tepki gösterebilir. Ya empati duygusu gelişir ve aynı durumdaki insanlara yardımcı olur; ya da maruz kaldıkları şeyleri daha da geliştirerek yine masumlara yapabilir.İsrail bu tablonun negatif boyutunda yer almayı seçenlerden,

Tablonun pozitif tarafında yer alanlar daima sevgiyle şükranla anılırken, negatif tarafından yer alanlar , Narcissus’ın “Başkalarını sevmeyen kendini sevsin ” laneti ile kendilerini sayrettikleri sularda , boğulmuşlardır(.İster kendi karasuları olsun, ister uluslarası sular)

 
Toplam blog
: 32
: 1690
Kayıt tarihi
: 16.09.08
 
 

1970 yılında istanbul'da doğdum. Marmara üniversitesi, Psikolojik Danışmanlık bölümü mezunuyum. Psik..