Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Kasım '08

 
Kategori
Güncel
 

Başörtüsünün içine bakarım

Başörtüsünün içine bakarım
 

- Başı örtülü bir bayan gelip sizin partinize girmek istiyorum derse, ben ona insani ve ahlaki açıdan hayır diyemem. Dersen o zaman bir yüksek okul dekanı veya ilköğretim okulu müdürü de

- Başı örtülü bayan gelip sizin okulunuzda okumak istiyorum derse, nasıl hayır diyecek. Onun insani ve ahlaki değerleri buna nasıl izin verecek.

- Biz insanların kafalarının içine bakarız, dışına değil.

Bizde baktık. Kafasının içi laik dışı Müslüman. Ama AKP sine giren bayanlara bakıyoruz. Onların kafalarının dışı nasıl olursa olsun laikliğe karşıdırlar. Biz bunu bilir bunu söyleriz. Bizim partiden olursa kıyafeti nasıl olursa olsun laiktir, demokrattır, her türlü iyidir. Ama başka partiden olursa aykırıdır.

Düşünce sisteminin bu kadar çelişkili ve tutarsız olmasını dinleyen ve ona alkışla karşılık veren beyinlerin acaba dünyaya ilişkin yaşam felsefelerinde bir tutarlılık var mıdır?

İşte buna siyaset denir.

Sadece bu mudur olay. Bir zamanlar bir de yeşil sermaye vardı. Şimdilerde pek söylenmiyor. Bu da bir garip. Yeşil sermayeyi nasıl ayıracaksın? Anonim şirket bu. Çok ortaklı. İdarecilerine mi bakacaksın? Ortaklarına mı bakacaksın? Kurucularına mı bakacaksın? Bunların kafalarının içine mi bakacaksın? Dışına mı bakacaksın? Fabrika çalışıyor işte. Sermeye nasıl olursa olsun ne fark eder.

İşte siyaset diye ben buna derim.

Dünya artık bir köy olmuştur. Kim nerde ne yapıyorsa herkesin haberi oluyor. Herkes herkesten hesap soruyor. Geçenlerde bir gurup Avrupalı parlementer Türkiye ye gelmiş bizim milletvekilleri ile toplanmışlar. Karşılık sohbet edeceğiz diye düşünen bizimkiler bir bakmışlarki acaip sorular soruyor bu ecnebiler. Şaşırıp kalmışlar. Halbuki çay kahve içip şiş kebap yiyerek, rakı demlenip hoş beş edip , tavla atıp güzel güzel vakit geçirmek beklermişiz. Bak bak sorulara bak

- Silahlı kuvvetlere ayrılan para ne kadar?

- Bütçeden başka gelirleri var mı?

- Hesapları denetleniyor mu?

Hop hop hop ne oluyo la. Müstemleke miyiz biz? Biz bile soramıyoruz bu sualleri. Bir ağırlarına gitmiş, bir ağırlarına gitmiş. Zaten hazırlıklı bile değillermiş böyle sorulara. Daha önceden söyleselermiş, hazırlanır gelirlermiş toplantıya. Toplanıtıyı erken kapatıp ağızlarının payını vermişler. Böylece onlarda ne kadar yanlış soru sorduklarını anlamışlar.

- Ya işte böyle biz buna burada siyaset deriz.

Düşünce sisteminde tutarlılık olsa ne olur , olmasa ne olur. Durduk yere niye başımı ağrıtayım. Anında cevap, anında çözüm. Bugün böyle olur, yarın başka. Kim kime neyin hesabını verecek ki. Hesap soracak olan da zaten tutarsız olursa hep beraber anlaşıp gideriz. Bugüne kadar hem demokrat olurum hem diktatör, hem laik olurum hem Müslüman, hem milliyetci olurum hem liberal. Hem hümanist olurum hem vururum.

-İşte siyeset budur. Ben bunu bilir bunu söylerim.

 
Toplam blog
: 115
: 1244
Kayıt tarihi
: 17.07.06
 
 

Tek düşüncem yaşadığım dünyayı nasıl yorumladığımı başkalarının bilmesidir. Aslında yorumun özünde t..