Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ekim '07

 
Kategori
İlişkiler
 

Baştan çıkarma tüyoları

Baştan çıkarma tüyoları
 


Her ne kadar hepimizin farklı fiziksel tercihleri olsa da, karşı cinsi tavlama, tava getirme olmadı etkileme yöntemlerini anlatan acayip bilgiler burada. Üstelik, adı sır gibi saklı bir kitaptan. Okuyun, deneyin ve pişman olmayın. Demedi demeyin.

Aslında bu karşı cinsi çekici bulma durumları çok enteresan. Bugünümüz yarına uymaz. Bugünkü yarınkine benzemez. Aynı ben olmamıza rağmen. Neden tercihler farklıdır, bilinmez. Bu kadar tutarsızlık, insanoğluna neden bahşedilmiş, vardır bir hikmeti?!


Sarkmayalım başka konulara, devam edelim. Herhangi birini etkilemek veya birinden etkilenmek istiyorsanız yapılması gerekenler vardır. Araştırmış uzmanlar; bir insanı ne kadar seversek, o ölçüde çekici de buluyormuşuz. Bu durumda sevmeyi veya sevilmeyi sağlamak için, neler yapmanız gerekiyor, anlatmaya başlıyorum.

Duygusal tahrik, ilk taktik. Meali: Vücudumuz ne kadar adrenalin salgılarsa, karşımızdaki insanı o kadar çekici buluruz. Korku, aksiyon, heyecan dolu durumlar, ortamlar, bu anlarda paylaşılanlar, acayip bir etkilenme ortaya çıkarıyormuş. Örneğin, korku filmli sinemalar, lunaparklar, fiziksel egzersiz mekanları banko mekanlar. O anda çevrenizde kim varsa, etkileme ve etkilenme gücü fazla. Aslında kişinin hissettiği heyecanın, farkında olmadan cinsel arzuya ve tahrike dönüştüğü, bir transfer durumu yaratılıyormuş bu anlarda ve kalp içinde yıldızlar uçuşmasına sebep oluyormuş. Bunun için şöyle bir öneri sunuluyor, inanmaz gözlerle bakan bizlere: Uyumsuz bir çift gördüğünüzde, nerede tanıştıklarını sorun bakalım; ne diyecekler? Gergin veya heyecanlı oldukları bir ortam olmasın sakın!

Yürüyüş tarzı, ikinci şık. Gençlik veya gençlik havasında olmanın, fiziksel cazibeyi arttırdığı düşünülüyor.Duruş ve yürüyüş tarzındaki havamız, karşımızdaki insan üzerinde etkiliymiş. İnsanlar; gerçek yaş, ya da cinsiyet ayrımı yapmaksızın yürüyüşü yaşlı görünenlerdense, genç görünenlere daha ilgili ve olumlu davranırlarmış. Peki bu genç görünümlü yürüyüş ne ola ki? diyenler için, söyleyelim hemen. Esneklikmiş, bunu sağlayan. Yürüyüşünde; hızlı, çevik, hareketli, atik olmak artı puan. Peki yürüyüş esnekliğinin genç görünmeyi sağlamasının, etkileyici güce etkisi nasıl oluyor derseniz? Bunun içinde ataların biyolojik içgüdüsel genleri devreye giriyor diye bir açıklama yapılıyor. Genç hatlı kadınlar; çocuk doğurma ve bakma potansiyeline sahip olduğu için, genç hatlı erkekler ise; korumacı ve tedarikçi olarak algılandığı için arzu edilirmiş!

Gözlerine bakma, üçüncü madde. Karşımızdaki insanın gözlerine bakmak, aşık olmanın en kolay yollarındanmış. Sayısız araştırmalar sonucu, birbirinin gözlerine bakan karşı cinsler, birbiri için daha kolay tutkulu duygular besleyebiliyormuş. Bu maddeyi hayata geçirmek için; konuşurken, dinlerken sürekli gözlerine bakın karşınızdakinin. Tabii sevimli bir tebessüm ilave ederseniz, bu etkiyi iki katına çıkaracağınızdan şüpheniz olmasın!

Çağrışım oluşturma, diğer yöntem. Sizi çekici bulmasını istediğiniz insanla, yapmanız gereken ilk şey; buluşmaya yalnız veya ondan daha etkileyici biriyle gitmeniz. İnsanlar karşısındaki insanları, benzerlikten ziyade zıtlıklarla değerlendirirlermiş. Sizi ve yanınızda olan kişiyi, kendi ile kıyaslayacak ve değerlendirmeyi öyle yapacak karşıdaki. Bir insan, sizi gerçekten tanıma şansı yakalamadan veya tüm özelliklerinizden etkilenmeden önce, ilk yargıladığı fiziksel özelliklerdir. İlk kez karşılaştığımız insanla, yanınızdakini kıyaslama ve uygunluk çağrışımını oluşturmayı sağlamaktır. Aman ha, yanınıza kendinizden etkileyici bir hemcinsi almayın!

Özsaygı ve cazibe başka bir yol. Enteresan bir yol bu! Araştırmalar göstermiş ki; tanıştırılan insan özsaygısı hasar görmüş bir insansa, daha fazla ilgi görüyormuş. Bu şu demek oluyor: Bir insanın kendisini kötü hissetmesine sebep olan durum, yakın zamanda reddedilmiş olması ve bunun da özsaygısını zedelemesi. Bu yapıda olan insan karşısındaki kim olursa olsun, ilgi göstermek gereğini hissediyor ve öyle davranıyor. Güvenimiz yokken, karşımızda bize asla uygun olmayan insanlar çekici görünür. Hal böyleyken, çıkarcı bir tutum olabilir(!) ama; zor durumda olan insanlarla yakınlaşmak daha kolaydır. Etkilemek ise, ala!

Şöyle bir özet alırsak:

· Onunla beraber, adrenalin gücü yüksek bir aktiviteye katılın.

· Duruşunuz ve yürüyüşünüze dikkat edin, enerjik olun.

· Konuşurken ve dinlerken karşınızdakinin gözlerine bakın.

· Kendini güvensiz hisseden birinin yanıda olup, destek verin, dertlerini paylaşın.

· Karşınızdaki kişiye, etkilendiğinizi ifade edin.

Bütün bunları uyguladınız, sıcacık bir gülümseme yerleştirdiniz dudaklarınıza, samimiyetinizi de aldınız yanınıza, istediklerinizi yapma konusunda kararlı adımlarla ilerlersiniz. Bunun sonucunda işlerinizi istediğiniz yola sokmak ve düşündüğünüz sonla sonuçlandırmak hiç uzak değil, bilesiniz.
Çıkın bakalım meydana; gösterin gücünüzü.
Gölgelerin gücü adına!

 
Toplam blog
: 432
: 6177
Kayıt tarihi
: 08.10.06
 
 

Med cezir içinde kafasına estiği gibi yaşayan bir havva kızı birazcık kağıt kalem aşinalığı olmas..