Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Kasım '08

 
Kategori
Deneme
 

Bayanlar nasıl mutlu edilir?

Bayanlar nasıl mutlu edilir?
 

Bu hafta birkaç tane kadın üzerine blog yazdım. Bir tane daha yazayım, başka bu konuda yazmayacağım.


Erkekler eşlerini nasıl mutlu edeceklerini çok düşünürler.


Soru bu.


Bayanlar nasıl mutlu edilir?


Cevabı basittir aslında.


Bir defa yaşı kaç olursa olsun her kadını, “hiç büyümeyen bir küçük kız” gibi kabül etmek gerekir. O kızı ne kadar çok severseniz, ne kadar çok mutlu ederseniz, o kadını da o kadar mutlu edersiniz.


Önce bu küçük kız neleri sever, nelerden hoşlanır bir düşünün. Ona göre davranın.


Bir de unutmayın, küçük kızlar hep beğenilmek, ilgi görmek isterler. Güzel olduklarını duymaya bayılırlar. Kendilerine prensesmiş gibi davranılmasını beklerler. Küçük kızlar hep prenses olmayı hayal ederler. Sürprizlerden hoşlanırlar. Biraz şımartılmak isterler. Sevilmek ve sevildiklerini hep duymak isterler. İltifata doymazlar.


Bunlar doğru değil mi?


Küçük kızlar sık sık babalarına sarılarak, “Babacığım beni ne kadar seviyorsun?" diye sormazlar mı?


Küçük bir kız, giysisini değiştirdiği zaman etrafındakilere "Güzel olmuş muyum?" diye sormaz mı?

Ona güzelsin demeniz yetmez, bunun yanında " Harikasın, prenses gibi olmuşsun" demeniz de gerekebilir. “Dünyanın en güzel kızı” sensin derseniz daha mutlu olurlar.


İşte kadınlar bir ömür boyu bunları duymak isterler. Karınıza "bebeğim" diye hitap edin, hoşuna gidecektir.
Çünkü o küçük bir kız çocuğu gibi olmak istemektedir.


“Bana çay getir” derseniz çayınız belki gelmez, bir de “kalk kendin al” gibi azar da işitebilirsiniz, ama "Bebeğim bana bir çay yapar mısın?" dediğinizde, eşinizin çay yapmak için koşturduğunu görebilirsiniz.


Bir de şunu unutmamak lazımdır: Küçük kızlar büyüdükleri zaman artık sevgi, ilgi istemeye utanırlar. Ama yine de sevgi göstermek gerekir onlara.


Küçük kızların asla kabül edemeyeceği bir şey vardır O da, “aldatma”dır. Yoksa size bir daha güvenmezler ve ne yaparsanız yapın hep kuşkuyla bakarlar.


Küçük kızlar, hem çabuk mutlu olurlar hem de çabuk kırılırlar. Çok narindirler. Yumuşak dokunuşları severler.

Bunları yapın ki, mutlu olun. Karısı mutlu olmayan erkek mutlu olamaz. Mutlu olmak isteyen erkek önce hayat arkadaşını yani eşini mutlu etmelidir, edebilmelidir.


Düşünün bir defa, somurtkan, mutsuz, sürekli söylenen biriyle yolculuğa çıksanız, mutlu olamazsınız. Evliliği de ybir yolculuk gibi kabül edin ve o nedenle mutlu olmaya çalışın. İyi taraflarını görürseniz, görebilirseniz mutlu olursunuz.


Şimdi bazıları mutlu olmak için para önemlidir diyecekler. Evet, para önemlidir. Ama kadınlar, para için erkekleri sevmezler. Para sadece geçici mutluluklar verir. Evet, kadınlar hediye almayı severler. Paranız varsa hediye alın tabi ki. Ama kadınların sadece hediyeyle mutlu olmasını beklememek lazımdır. Hediyenin yanına sevginizi katmazsanız inanın hanımınız için o hediyenin bir değeri yoktur.


Bunları yapın, eşinizin de, hayatınızın da bundan sonra daha farklı olduğunu göreceksiniz.

 
Toplam blog
: 718
: 2690
Kayıt tarihi
: 13.07.06
 
 

Tıp alanında doktor olarak çalışmaktayım, beyin cerrahi uzmanıyım..