Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mayıs '10

 
Kategori
Güncel
 

Baykal görüntüleri dolaylı yoldan kabul etti

Baykal görüntüleri dolaylı yoldan kabul etti
 

Günlerdir konuşulan ve Deniz Baykal’ın inmez dediği tahtından inmesine sebep olan görüntülerin kimler tarafından nasıl bir düzenekle çekildiği ile ilgili son tango oynanmaya başladı.

Görüntüde yer alan ya da yer aldığı iddia edilen Deniz Baykal ile Nesrin Baytok’un görüntülerle ilgili yalanlama yapmaması sadece “komplo kuruldu” şeklinde yaptıkları açıklamalar kamuoyunu derinden etkilemişti. Böyle bir görüntünün içerisindeki eylemde yer almayan birinin derhal çıkıp, görüntülerin kurmaca ve yalan olduğuna dair açıklama yapması beklenirken; Baykal ve Baytok sadece komployu kuranların ortaya çıkarılmasını talep ettiler. Böylece görüntüler açıkça söylenmese de kabul edilmiş oldu. Zaten birtakım köşe yazarlarının da yazdığı üzere Baykal ve Baytok’un bir evde sık sık görüştükleri ve çeşitli konukları ağırladıkları da bilinenlerdenmiş.

Baykal ve Baytok’un ilişkisi kimseyi ilgilendirmese de bu konunun bir şekilde noktalandırılması gerekiyor. Her geçen gün özellikle medya aracılığı ile dillendirilen iddialar Baykal’ın bugüne kadar çizdiği imajı yerle bir edeceğe benziyor.

Savcılığa ikinci dilekçesi ile başvuran Baykal CHP’den istifasına neden olan görüntüleri çeken, montajlayan ve servise sunan kişilerin saptanmasını isterken; özellikle bulunduğu mekana bu sistemi yerleştirenlerin tespit edilmesinden söz etti.

Bu dilekçenin çok farklı ve derin bir anlamı yok aslında. Baykal apaçık görüntüleri kabul ediyor ve kendisinin eylemini kayıt altına alanların tespit edilmesini talep ediyor.

Kaldı ki internete düşen görüntülerin montaj iddialarına uzmanlar “evet montaj fakat üç farklı andaki eylemlerin bir araya getirildiği tek bir video” şeklinde açıklama yapmışlardı. Basında videonun 3-4 dakika ile sınırlı olmadığı en az 32 dakikalık görüntülerin paylaştığı iddiaları da bu varsayımla beraber net bir biçimde ortaya çıkıyor.

CHP’nin bir anlamda özel hayatı ve kişiliği ile efsaneleşen liderinin bu tarz bir eylemle kamuoyunda yer almasının hiçbir şekilde izahı olamaz. Baykal’ın CHP’ye geri dönmesine kesinlikle izin verilmeden, bu olayın en kısa zamanda bir şekilde izlerinin silinmesi tüm Türkiye için en iyisi olacaktır.

Ahmet Buğra TOKMAKOĞLU

Abtokmakoglu@gmail.com

 
Toplam blog
: 430
: 2186
Kayıt tarihi
: 18.06.07
 
 

20 Nisan 1989'da İzmir'de doğdu. İlköğretim ve lise öğrenimini Karşıyaka'da tamamladı. 20..