​ Bayrağıma doya doya bir kez daha bakayım. / Siyaset / Milliyet Blog
Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mart '13

 
Kategori
Siyaset
 

Bayrağıma doya doya bir kez daha bakayım.

Mart 2013

Kendi kendime kızdım ve kendi kendime bağırdım geldiğim noktada hissettiklerimi:

Ey Türk istikbalinin evladı! Her aklına geldiğinde bayrağına bir kez daha bak. (Üzüntü ve acıyla bakıyorum) Ne yazık ki bayrağın veya bayrağının temsil ettiği değerler değişmek üzere.

Bundan böyle ülkenin her karışında ve sınırlarında görmeyi, gökyüzünü görmek kadar rahat bildiğin; her dalgalanışının huzur dolu esintisini yüreğinde hissettiğin al bayrağının altında özgürce yaşamayacaksın. Bayrağın, Atatürk'ün, Türklüğün hor görülecek. Tüm değerlerini "belki bir gün" umuduyla sandıklarda saklayacaksın. (Ulus bağlamında Türk olmaktan söz ediyorum.)

Sana ne yapman söylenirse onu yapacaksın. Sen artık küresel sömürgeciliğin bir kölesisin. Özel eğitimin kölesisin! Özel sağlık kurumlarının kölesisin! Medyanın kölesisin! Turuncu ideallerin kölesisin!

GDO tekellerinin verdiği tohumla, AB'nin verdiği kota kadar üretim yapacaksın. Eksik kalan buğdayı ve pamuğu ithal edeceksin. Toprağına yabancılaşacaksın.

Zümrüt yeşili dağlarında altın madenleri, otoyollar ve taş ocaklarından yer bulursan ormancılık yapacaksın.

Enerji devlerinin emrettiği kadar elektrik tüketeceksin. Ne daha azı ne de daha çoğu.

Sana layık görülen bir  toprak parçasında (aynı Sevr Anlaşmasında olduğu gibi) sana layık görülen dili konuşacak, inanman istenenlere inandığın sürece duble yollarda gezeceksin.  Ordun lağvedilecek, tersanelerin işgal edilecek. Aynı Osmanlı'nın son döneminde olduğu gibi ordunun başına Alman generaller atanacak. (Senin komutanların o zaman ya İngiliz hapishanelerinde hapisteydiler ya da padişah ve hilafet düşmanı olarak sürgündeydiler.) 

Kentsel dönüşümün çelik, beton ve cam kulelerinde bir ev almak için ömrünü ipotek edeceksin.

Sendikal hakların olmayacak. Hakların sana bahşedilecek!

Bayrak dediğin bu kadar çok şeyi simgeler mi? Bilmem ki çok mu kızdım ve abarttım kendi kendime?

Bayrak için değer mi?

Ben küçükken öğrenmiştim: Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır! Toprak, uğrunda ölen varsa vatandır!

Not: Bayrağın üstündeki kan, emektir, dirençtir, bağımsızlık aşkıdır, yüksek kültürdür. Kalkıp da kardeş kanı olarak yorumlayacak zihinlere vurgulama gereği duydum.

 
Toplam blog
: 62
: 548
Kayıt tarihi
: 08.09.10
 
 

Ceyhan 1966 doğumluyum. Üniversite mezunuyum. Şiir ve öykü seviyorum. Atatürk ve Uğur Mumcu yol g..