Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Haziran '14

 
Kategori
Güncel
 

Bayrak bir milletin namusudur

Bayrak bir milletin namusudur
 

Bayrak bir milletin onurudur...


Diyarbakır’da Bingöl kırsalında son günlerde meydana gelen olaylar bir çözüm süreci varsa ket veriyor. Terör örgütü çözüm sürecini dinlemiyor. Yollarda  hendekler kazılıyor, arabalar yakılıyor, öğretmenler, askerler ve çocuklar kaçırılıyor. Vatandaşlardan vergi alınıyor. Şehir merkezlerinde terör kol geziyor. Peki devlet nerede? Şimdi bilmiyorum yandaş boyalı basın neler  ve ne yalanlar uyduracak? Bu yıllardır özgürce dalgalanan bu al bayrağın al altında Kürdü, Türkü, Sunisi, Alevisi, Boşnakı, Romanı ve Çerkezi bin yıldır kardeşçe yaşamıyorlar mı? Bir kendini bilmezin bizzat askeri birliğin için Türk bayrağını direkten indirilmesine bir kışkırtma gözüyle bakılamaz. Bunu bilen yetiştirilmiş bir militan tarafından gerçekleştirilmiştir.

Siyasetçi yazar Kemal Burkay'ın şu sözlerini de ilgili çekti, bu sözleri yabana atamayız: "Diyarbakırdaki bayrak provovkasyonuyla ilgili ilginç iddiaları şöyledir: Yüzü maskeli bir kişinin direğe çıkıp bayrağı indirdiğini ve kayıplara karıştığını hatırlatı. Burkay: Kışlanın yüksek duvarından ve içkısımda ki tel engelin üzerinden atlamasına, bakırlırsa bu bir çocuk değil, ancak komando eğitimi görmüş genç biri yapabilir. Bu kişi şu anda nerede?" diyor ve sonunda şöyle diyor:

"Birkaç yıl öncesi İstanbulda otobüse molotof kokteyl aktıp  bir genç kızın ölümüne yol açan kişinin bir MİT elemanı olduğu anlaşıldı. Batman'da böylesi bir bombacının yakalandıktan sonra emniyetin elinden çekilip alındığı bizzat emniyet müdürü açıkladı. Daha birkaç yıl öncesi KCK içinde 1.000 dolayında MİT elemanı olduğu meydana yansımıştı. Ne oldu bu kişiler" demeye getiriyor..

Kemal Burkay'ın da bu sözlerini  dikkatle düşünmek gerekir... Çözüm sürecine balta  vuranlar da az değildir.. (Kemal Burkay'ın bu sözlerini 11 Haziran 2014 tarihli   bir gazeteden alıntı yaptım)... Kim ne derse desin bu kirli davranışı onaylamıyorum ve çözüm süreci için kara bir lekedir... Bu aklı selim, sağduyulu bir davranış değildir...

Ayrıca koca Diyarbakır Valisi, İl Emniyet Müdürü  ve görevli  Emniyet Mensupları ve Diyarbakır 7. kolordu Komutanı orada ne iş yapıyorlar Allah aşkına? Bu olay gerçekten düşündürücüdür. Sizler gidip İran’nın, Irak’ın, beğenmediğiniz Suriye’nin ve yakın Ege komşumuz Yunanistan’ın bayrağını güpe gündüz indirebilir misiniz? Hele bir deneyin bakalım… Sizlere top yekün savaş açarlar... Bu davranış çözüme mani değil mi? Lütfen biraz samimi olalım... Türk bayrağımızın dirdekten indirilmesi gündeme bomba gibi düştü... Bilmiyorum sayın büyüklerimiz bu haşin olaya ne diyecekler? Bu can sıkıcı ve hiçte kabul edilmeyen bir görüntüdür... Böylelikle Kürt sorunu çözülür mü? 

Unutmayalım bayrak bir milletin namusudur, bayrak bir millettin onurudur. Ortada düşmanın dahi olsa o milletin bayrağına saygı duymak bir erdemliktir. Bir vatandaş olarak ben bunu şiddetle kınıyorum. Gerçekten orta da bir çözüm konusu varsa böylesi çirkin işler yapılmamalıdır.

Sözümü  şair Mithat Cemal Kuntay’ın bir iki dizesiyle bağlamak istiyorum:

Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır,

Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. 

 
Toplam blog
: 2227
: 832
Kayıt tarihi
: 27.06.09
 
 

1946 Mardin ili, Kızıltepe ilçesi'nin Esenli köyünde doğmuştur. İlk ve ortaokulu Kızıltepe'de bit..